img

Ново покачване на напрежението: Украйна струпва танкове и артилерия до Донецк!

/
/
/
836 Views

Украйна танковеВъпреки минските споразумения и режимът за прекратяване на огъня, украинските силоваци продължават да увеличават обема на военната техника и личния състав около Донецк. Това заяви заместник-командващият корпуса на Министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.„Например, в районите на селищата Константиновка, на 25 километра от линията на съприкосновение са регистрирани 10 самоходни артилерийски установки и 23 БМП. Артьомово – 7 километра до линията на съприкосновение: регистрирани са 6 танка, 4 БТР и 300 души личен състав. Опитное – 3 километра: открити са 4 танка и 7 БТР. Красногоровка – 5 километра: установено е пристигането на 10 танка и батальона „Дъб. Десен сектор””, съобщи представителят на министерството на отбраната на ДНР.

Той каза още, че обстрелите на Донецк и близките населени пунктове не спират. „Украинските военни 16 пъти са нарушили режима за прекратяване на огъня. На обстрел са подложени районите на населените пунктове Жабунки, Шахта Абакумова, Саханка, Спартак, а също и летището на Донецк. С употребата на миномети, зенитни установки, БМП, БТР и стрелково оръжие. За денонощие по територията на републиката са били изстреляни от миномети с калибър 120 и 82 мм над 40 мин. Регистрирани са минометни обстрели по мирното население на селището Саханка”, каза Басурин за обстрелите, случили се на територията на републиката на 25 ноември.

Министерството на отбраната на ДНР настоятелно препоръчва на мониторинговата мисия на ОССЕ да обърне внимание на създалата се ситуация в южната част на републиката и да изпълни поетите ангажименти.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.