img

Ново 20! Забраняват на хората да ползват дърва и въглища! Били вредни!

/
/
/
1473 Views

забраняват въглищатаБългария отново търпи унижения! От 2016-а година влиза в сила нова евродиректива, според която трябва да бъдат намалени вредните въглеродни и азотни емисии, което от своя страна ще наложи забрана на най-евтиният метод за отопление – дърва и въглища.

Изискванията на Европа са, да бъдат използвани екобрикети с биомаса, но те са много по-скъпи от добре познатите ни въглища, което ще доведе до фалит хиляди български семейства. Според последните анализи, за отоплението на едно средностатистическо семейство с дърва и въглища, са необходими 1200 лв. за зимния сезон, а ако те бъдат заменени с биомаса, цената се увеличава до 1800 лв. или с 50% повече.

Освен че хората ще трябва да харчат повече за отопление или да стоят на студено, тази абсурдна директива ще доведе и до масов фалит на въгледобивните дружества, които така или иначе вече едва кретат. ТЕЦ-ове, големи промишлени предприятия, заводи за цимент и стъкла също ще фалират, защото те използват основно въглища, а новите брикети ще бъдат непосилни като цена, за тяхната работа.

Вместо да се ограничат вредните емисии от автомобили, самолети и други видове транспортни средства, отново се нанася шамар върху най-бедните, които трябва да мизерстват, заради простотията на ЕС.

Одобрявате ли подобна директива?

Сподели с приятели

2 Comments

  1. Първо, отоплението на дърва и въглища не е най-евтино, отвен ако не крадеш дърва!
    Второ не е номрлано в 21 век от всяка къща и блок да излизат пушаци и сажди!
    Напълно удобрявам! Има много по ефикасни, евтини и модерни начини за отопление!

  2. Пройно колибарине, в колибата може да се отопляваш и с ТЕЦ и на ГАЗ, стига да има кой да ти ги прекара до колибата. Като не Удобряваш пушАците, кажи кои са „по ефикасните“ /има тире по-, най-/ начини?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.