img

Ново 20! Третата световна война ще започне от Космоса!

/
/
/
678 Views

КосмосСпоред мнението на американските военни анализатори, главната арена на бъдещите световни конфликти ще бъде близкият космос. Основа на победата, както и на загубата на съперничещите си държави, ще бъде възможността за защита на принадлежащите им спътникови връзки и унищожаването на космическите апарати на противника.

Както се отбелязва в статия на „Дейли Телеграф“, победата в“Звездните войни“ и съответно във войните на Земята ще бъде завоювана от държавата, която ще отправи врага в „технологично средновековие“ като го лиши от космическа връзка и навигация.

Американските анализатори отбелязват, че днес е невъзможно да си представим човечеството без спътниковите си технологии. Възможността да се свалят чуждите спътници излиза на първо място в разработките на космическите надпревари.

Браян Уидън от фонда „Безопасен свят“ заяви, че ако по-рано използването на космоса за война се считаше за нещо от областта на фантастиката, то сега всичко се е изменило.

През 1967 г. страните подписаха международен договор, забраняващ използването на ядрено оръжие в космоса, но сега нищо не забранява да се използват обикновените ракети.

Така, още в 70-те години на миналия век президентът на САЩ Роналд Рейгън обяви старта на програма за развиването на средства за противоракетна отбрана в космоса, която в Съветския съюз бе наречена „Звездни войни“. Като ответни действия СССР и Китай започнаха да разработват и тестват противоспътниково оръжие.

През 2013 г. Китай продемонстрира възможностите си за космическо противопоставяне с помощта на изпитанията на противоспътникови ракети, които успешно поразиха цел в геостационарна орбита.

Русия, например, е способна да сваля спътници както с помощта на влезлия във въоръжените сили през 1981 г. прехващач МиГ-31, така и с помощта на зенитно-ракетната система C-400.

Освен това, Китай и Русия разработват свои системи GPS, тъй като сега те са принудени да използват американската система, която ще бъде изключена в случай на война, отбелязва изданието.

Военните и космически експерти заявяват, че третата световна война ще започне не на Земята, а в космоса. Сигнал за нея ще стане именно унищожаването на спътниците.

Съгласно заявленията на специалистите, противопоставящите се страни ще се стараят да унищожат вражеската технология, свързана с преноса на данни, а считаните по-рано за неуязвими спътници на геостанционарна орбита са станали беззащитни.

Питър Сингър от фонда „Нова Америка“ се опасява, че загубата на „шпионски, навигационни спътници, а също и спътници, свързани с връзките, ще доведат до това, че войните на Земята „ще се върнат в доцифровата епоха“ и „хората ще се сражават както през Първата или Втората световни войни“.

С това изявление е съгласен и представителят на американската компания – производител на военни спътници Airbus Group Джеръми Грийвс. Той е уверен, че „космосът стана четвърти фронт“ за водене на бойни действия след въздушния, наземния и подводния.

В материала се отбелязва, че САЩ са вложили  $10 миллиарда за обезпечаването на космическата безопасност на страната, обаче всички разработки са съсредоточени в областа на създаването на средства за унищожаване или прехващането на чужди спътници.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.