img

Ново 20! Ерик Сет Рубин се закани: Ще водя борба с руската пропаганда в България!

/
/
/
731 Views

Ерик Сет РубинАгресивна борба с руската пропаганда в България обеща да води бъдещият посланик на САЩ Ерик Сет Рубин пред сенатската комисия по външните работи, пише „Труд“.

Той намекна, че определени групи и медии получават финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естетвеното си място – разбирай близо до Русия.

„Мнозинството в парламента и сред народа обаче са наши съюзници“, изтъкна Рубин. Той беше попитан от сенаторката от Демократическата партия Джийн Шахийн дали българите се притесняват от руската пропаганда и влияние и какво би направил дипломатът, когато поеме поста.

На въпрос на републиканския сенатор Рон Джонсън за това как България се справя с бежанците, Рубин дава отлична оценка на работата на правителството и Гранична полиция, като казва, че от 90 000 души, опитали се да влязат нелегално, 30 000 са арестувани. „Какво става с останалите 60 000?“, пита Джонсън. „Не зная какво става, след като ги върнат в Турция“, отговаря бъдещият посланик. „Значи сега те се движат около България“, заключава сенаторът.

Рубин заявява още, че България може да се превърне в енергиен хъб на Балканите, а договорът за интерконекторната връзка с Гърция да бъде подписан преди пристигането му в София. Обеща и лично да се бори с корупцията в страната.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.