img

Ново 20! Бившите доносници Местан и Коритаров ще правят партия „ДС“!

/
/
/
978 Views

Местан и КоритаровСкандални и позорни завои съпътстват криволичещата съдба на някои родни политици и обслужващия им журналистически персонал. Ако дългоочакваната и още по-дълго отлагана пресконференция на Лютви Местан не даде отговор на нито един от съществените въпроси, свързани с предателството на националните ни интереси, то поне стана ясно кой ще изпълнява флейтистките партитури в този тежко разстроен оркестър от изменници.

Или, казано по-просто, кой ще е журналистическия слугинаж, който услужливо ще припява на опасните тези и бунтовни мисли на екслидера на ДПС. По време на пресконференцията лъснаха двама запевчици на смехотворното внушение „Местан е невинна жертва на задкулисието и озлочестен демократ, който брани евроатлантическите ценности от посегателствата на кого ли не, включително и на Русия“.

Единият от тях е неуморният „флейтист“ на всичко и всички, стига да си плащат добре, Георги Коритаров. И в това няма нищо странно, защото освен с финансови интереси, двамата с Местан са обвързани и с общата си принадлежност към така омразната на демократите, а скоро вероятно техни съюзници в парламента, мракобесническа Държавна сигурност. Местан, известен в дълго и необяснимо укриваното му досие като агент Павел, е вербуван от военното контраразузнаване.

Коритаров пък сам се е натискал да стане агент на омразната тайна полиция и в началото се е подвизавал в злокобния политически 6-те отдел на Шесто управление, а след това е преминал да доносничи в Първо главно. А в по-ново време – позорно уволнен заради опитите да продава влиянието на медията, в която работи, в полза на корпоративни интереси. Корпорациите в България обаче не пасат трева и очевидно нямат желание да залагат на бивши доносници, така че скандалът взриви обществеността.

Но краставите кучета се надушиха и тясната и очевидно непреходна връзка между Местан и Коритаров днес по съвсем естествен начин избуява в общо дело, наречено нова партия с амбицията да цепи ДПС и се превърне в по-добрата партия, а всъщност е просто ДС.

А тази органична симбиоза също по съвсем естествен път подсказва и името на бъдещата политическа структура точно по пътя на отцепването – отцепват от абревиатурата ѝ буквата П, защото и без това не става дума за българска партия, а за формирование, което трябва да обслужва чужди интереси и да вреди на българските, и си запазват другите две букви – ДС, за да се знае откъде идва цялата работа. Чисто и просто като модерен „умен и красив“ доносник.

Пък на кого – няма значение. И без това сред няколкото професии, в които няма бивши, са и доносниците, а когато вече са им дръпнали шалтера на едно място, винаги ще се намери кой да ги прекупи за поредната употреба. Какво да се прави – стара любов ръжда не хваща и винаги се намира нещо гнусно и позорно за вършене. Или още по-лошо – нещо опасно, като националното предателство.

Но явно залинява „добрата стара доносническа школа“, защото докато Местан си въобразяваше, че сваля маската на задкулисието, всъщност разкри самото задкулисие в свое лице, като и на други западнали бърсалки от доносническия инвентар на комунистическата Държавна сигурност.

Колкото до другата мъжка секретарка на бъдещия антинационален политически проект, тя, горката, дори не заслужава внимание. Понеже издава пълното безсилие на кръга около Местан да си намери читави хора, които да бранят продънените му каузи в публичното пространство. Защото да си вземеш всеобслужващия Сашо Диков за защитник, това означава, че здравата си го закъсал. Все едно да вкараш проститутка за превъзпитание в публичен дом. Както се казва, с такива защитници врагове не му трябват. А на майчиния език на Местан биха допълнили: халал да му е!

В цялата схема остава само една въпросителна. Как гледат на всичко това обичните на целия български народ десни политици от Реформаторския блок, накъдето твърди, че се е врътнал либералният Местан? И дали ще прегърнат новото ДС-творение до необятната си демократична гръд, вместо да изпълнят отколешните си обещания към избиртелите да прокарат закон за лустрацията? Но може би и този отговор ще стане ясен в мига, когато Радан чучне до Местан в парламента. И без това още след първата си среща с тогавашния все още лидер на ДПС Радан заяви, че никога не е водил толкова задълбочен политически разговор. Е, той ги разбира дълбоките работи и явно си пасват с Местан и по тази линия.

Но, както се казва, дерзайте господа другари! ДС е жива и единствената утеха на нормалните хора е, че това май й е за последно, щом вие сте тръгнали да я обезсмъртявате.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.