img

Новите турски сериали на компания Ай Япъм

/
/
/
759 Views

Продуцентската компания Ай Япъм (Ay Yapim) подари на публиката такива турски сериали като „Пепел от рози“, „Листопад“, „Вътрешен човек“, „Езел“, „Забраненият плод“, „Ямата“, „Черна любов“, които спечелиха не само турската, но и чуждестранната публика.

В продължение на много години телевизионната компания е лидер в създаването на най-популярните и най-продаваните турски сериали в света. И така, кои са новите турски сериали, продуцирани от Ай Япъм?

1 „Любов 101“ (Aşk 101): Историята на сериала „Любов 101“ се разпростира от 1998 г. до наши дни. Главните герои са пет 17-годишни непокорни тийнейджъри, които откриват любовта. Те не са от най-прилежните ученици и им предстои да ги изключат от училище. Единствената, която винаги се е застъпвала за тях пред училищният съвет е учителката Бурджу. Тя обаче е на път да се омъжи и премести да живее в друг град. За да предотвратят напускането на своята покровителка, петимата тийнейджъри решават да й скроят любовен капан, чрез който да се влюби в новодошлият учител по физическо Кемал. Разработвайки и изпълнявайки плана си, обаче тийнейджърите започват да разбират какво всъщност е любовта и осъзнават колко силна е тя и че е невъзможно да накараш някой да се влюби или да спре да обича… Сериалът е съставен от само 8 епизода и е излъчен онлайн в интернет платформа за сериали онлайн.

2 „Обади се на мениджъра ми“ (Menajerimi Ara 2020): Този турски сериал е фокусиран върху няколко телевизионни мениджъри, които се опитват по всякакъв начин да получат главна роля за актьорите чиито интереси представляват. Те знаят как да направят бизнес от изкуството, а техният професионализъм често противоречи на личния им живот. С други думи, проектът като че ли ни отвежда зад кулисите, където наблюдаваме актьорския живот не само зад кулисите, но и в ежедневието на актьорите, с всичките му странности и изненади. Освен главните герои се играят от много известни турски звезди.

3 „Пламъци“ (Alev Alev 2020): Сюжетът на този турски сериал разказва за съдбата на три жени. Обстоятелствата се развиват по такъв начин, че и трите героини трябва да преживеят една обща трагедия. Това събитие ще промени изцяло живота им и нищо няма да бъде както преди. Всичко започва по време на ужасен пожар, в резултат на който тяхното щастие е унищожено, както и тяхната красота и всички надежди за щастливо бъдеще. Сега момичетата ще бъдат принудени да преосмислят живота си, но и да се научат да живеят по нов начин.

4 Мразовито (Zemheri 2020) Сюжетът на турската телевизионна поредица е базиран на романа на Джейд Еркен. Сериалът разказва историята на трудния живот на Фирузе, която среща отново първата си любов Аяз. Двамата са били влюбени като ученици, но семействата им не са позволили да бъдат заедно, заради различното положение в обществото. Сега, след толкова години съдбата ги събра отново…

5 „Вавилон“ (Babil 2020)
Друг от създадените турски сериали от Ай Япъм е „Вавилон“. Сюжетът разказва за Ирфан, който е е идеалистичен млад професор по икономика в престижен университет. Един ден обаче бива уволнен от работата си. Освен това синът му е диагностициран с фатално заболяване, което изисква скъпо лечение. Останал без дългогодишната си работа, той не може да си намери нова и изпада в отчаяние. Когато всички врати се затварят пред него, Ирфан и най-добрият му приятел Егемен измислят измама с недвижими имоти, за да съберат пари за лечението на сина му. Опасявайки се от най-лошото и притиснат от обстоятелствата, двамата приятели организират пирамидална схема, която веднага се превръща в най-голямата финансова измама в Турция за всички времена. Измамата на века се разиграва на фона на заплетена мрежа от отдавна заровени тайни между Ирфан, съпругата му, приятеля му и бившата му годеница.

6 „Конкуренция“ (Rekabet): Този турски сериал предизвиква най-голям интерес сред феновете на продуктите на Ай Япим. Оригиналният сценарий е на Сема Ергенекон, по чиито сценарии са създадени двата телевизионни хита „Черна роза“ и „Завръщане“. Сюжетът разказва събитията в адвокатска кантора, чиито адвокати водят ожесточена битка със своите конкуренти. Разбира се сериала няма да мине без страстна любов. Официално главните герои на сериала все още не са известни, но се предполага, че това ще са Хазал Филиз Кючюккьосе и Пънар Дениз. Друга главна роля – на успешен адвокат, който не се поколебава да прибегне до каквито и да било методи заради клиентите си, вероятно ще се изиграе от Чаатай Улусой (познат в България от сериала Огледален свят). Ако актьорът се съгласи, това ще бъде четвъртият му съвместен сериал с режисьора Али Билгин, с когото отдавна са приятели.

Телевизионната компания Ай Япъм продължава да поема рискове, предлагайки на своите зрители истории, нетипични за турската публика сюжети. Един от основните нейни конкуренти е филмово студио „Авшар Филм“, чието производство е излъчения в България турски сериал Безмилостен град (Zalim İstanbul 2019-2020). Този сериен филм успя да привлече интереса на българските зрители с интригуващата история показана в него. В центъра на сюжета е богаташа Агях Карачай, който прави всичко възможно да намери съпруга на прикования в инвалидна количка свой племенник на име Недим. Това се оказва не лека задача, но не и невъзможна. След като жена на име Сехер отива да работи в дома му заедно със своите две дъщери Джемре и Джерен, една от тях се влюбва в Недим. Това е Джемре, която е готова на всичко, за да защити момчето от нападките на Шениз – жената на Агях и нейният син Дженк.

Благодарение на борбата за рейтинг между филмовите компании, биват създавани шедьоври в кино индустрията. А коя от тях ще спечели най-много зрителски интерес и колко успешни ще бъдат новосъздадените турски сериали само времето ще покаже.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.