img

Нови обвинения срещу Цар Киро – пак го привикват в съда!

/
/
/
925 Views

Кирил РашковРайонна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Кирил Рашков. 73-годишният ромски барон е обвинен за хулиганство при опасен рецидив.Кирил Рашков е предаден на съд за това, че на 17 юни 2014 г. в, след като е бил осъждан за умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото спрямо двама журналисти от Пловдив, кореспонденти на централни вестници, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

По делото е установено, че на 17 юни 2014 г. двамата журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Св. Гора“ в Пловдив и решили да го отразят. Отишли на място да проверят фактите. Спрямо тях били извършени непристойни действия от Кирил Рашков, който заплюл двамата, ругал ги и душил единия от тях с ръце. Действията са били видени от много лица на оживената улица в центъра на Пловдив, които останали възмутени от нарушаването на обществения ред.

Според обвинителния акт Кирил Рашков е в състояние да разбира свойството и значението на извършените от него действия и да ръководи постъпките си.

Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, очни ставки, експертизи и др. По делото са разпитани деветима свидетели. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо съдебно заседание.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.