img

Нова политическа интрига: И Реформаторския блок се разцепва заради Лютви Местан!

/
/
/
749 Views

Лютви МестанНа политическата сцена се очертава да бъде доста горещо посред зима. Разцеплението в ДПС е на път да повлече крак. Основателят на Народна партия „Свобода и достойнство“, която е част от Реформаторския блок е на път да последва Лютви Местан, за който се заговори, че ще създава нова партия, твърди bnews.bg. В Народна партия „Свобода и достойнство“ няма агенти на ДС, но вратата ни е отворена за хора, които са съпричастни на идеите ни. Това заяви основателят на НПСД – Касим Дал в коментар за последните събития в ДПС.

В интервю за турското идсание ajansbg той подчертава, че е предвидил подобно развитие още през 2010 г., когато се оттегли като зам.-председател на ДПС. Той бе изключен от движението на 18 февруари 2011 г.

На въпрос дали НПСД би работила с партия, основана от Лютви Местан, Дал отговоря – нека първо да видим дали и каква партия ще основе.

Касим Дал и Лютви Местан имат да изчистват отношенията по между си. През ноември по време на заседание по делото „Червеи“ депутатът Атанас Атанасов обяви, че Касим Дал е бил незаконно подслушван през лятото на 2013 г. заради подозрение, че готви опит за убийство на Лютви Местан.

Тогава Дал коментира, че това подслушване е пример за „ченгеджийски номера”, на хора като „агент Павел” (б.р. агентурно име на Лютви Местан от сътрудничеството му с ДС), които са „продукт на ДС”. Точно заради тази предполагаема заплаха досорошният лидер на ДПС имаше и засилена охрана от НСО.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.