Home » НОВИНИ ОТ СВЕТА » Нова брутална гавра! Турция прекръсти България на Булгаристан в реклама на „Turkish Airlines“!
Turkish Airlines

Нова брутална гавра! Турция прекръсти България на Булгаристан в реклама на „Turkish Airlines“!Turkish AirlinesРеклама на Turkish Airlines прекръсти България на Булгаристан!

„Все още не сте посетили Истанбул? Резервирайте своя полет от Булгаристан до Истанбул на цени, започващи от €99, и се насладете на страхотната атмосфера на града!“, гласеше рекламата на български, съобщават от „Интриги“

Рекламата предизвика вълна от негативни коментари. Вчера тя беше свалена и турското име на страната ни – Булгаристан, бе поправено на България.

Интриги.бг съобщава, че подобни реклами с подменено име на България има поне от средата на миналата година. Тя отново е на турските авиолинии. В една от тях се рекламира Варна. Кратка справка показва, че във всички направления на полети, в които присъства България, тя традиционно е назована Булгаристан – турското име на родината ни от времето, в което тя е била пет века под турско робство!

До момента няма реакция от страна на официалните български власти. Междувременно външно министерство отказва да коментира какви действия е предприело спрямо посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче, след като той се опита да спаси поста на бившия председател на ДПС Лютви Местан. Министър Диниел Митов отказва да коментира дали на Гьокче му е връчена дипломатическа нота и дали е привикан в министерството.

loading...

Сподели с приятели

Leave a Reply

Your email address will not be published.