img

Култови цитати от Батето – задължително е да ги прочетете!

/
/
/
1624 Views

Иван Славков - БатетоПокойният бивш президент на Българския футболен съюз и бивш съпруг на дъщерята на Тодор Живков и до днес ще бъде запомнен с две неща – любовта към алкохолните напитки и неподправимото си чувство за хумор.

Онези, които го познават, го помнят като вечен купонджия:

– Доброто прекарване е винаги там, където съм. Скучно ми е там, където ме няма.

Към футболистите от Поморие:

Вие що си губите времето с футбол, бе? Какъв хубав „Винпром“ имате с ракия и вино, а си трошите краката с топка. Я да се поправите!

На 29 ноември 2004 година Националният ни отбор по футбол играе контрола срещу Египет в Кайро. Мачът завършва 1:1. Резултатът не се харесва на запалянковците. По този повод Славков казва:

 Беше топло… двайсет градуса. Имаше много египтяни в Кайро.

Две години по-рано, на 27 февруари, 2002 г., националите ни трябва да играят контрола в Ню Йорк срещу тима на Еквадор.  Консулската служба на САЩ в София отказа да даде виза на Иван Славков, защото той не пожела да се яви на интервю, за да може той като шеф Футболния съюз да пътува с националния отбор. В деня, определен му за среща със служителите в консулството на страната, бе в село Лиляче (Врачанско).

– Повече няма да стъпя в САЩ. Те са едно предприятие, а не държава. Пък и ми се ходи там толкова, колкото на американския посланик в село Лиляче.

Иван Славков бе и председател на Българския олимпийски комитет дълги години, раздялата му с поста бе позорна и дойде след филма на ВВС „Да купиш игрите“. След това на поста го наследи Стефка Костадинова. Веднага тръгнаха коментари и слухове, а шампионката ни в скока на височина получи прякора Каката, по аналогия на този на Славков. На гости в предаването на Юлиан Вучков тогава той коментира:

– Това е Стефка Костадинова … Тя веднъж си забрави сутиена вкъщи.

Америка и Европа бяха разтресени от новини за болни с луда крава животни. 

Когато тръгна лудата крава по света и стана голем проблем, аз бех на някаква конференция некъде в чужбина. Хората там ме питат: Професор Славков, има ли в България шап и луда крава? Аз им викам: „Нема“. А те недоверчиви: „Не може да нема. В Турция има, а у вас да нема“. Викам им: „Нема, щото в България говеда нема. Има шест крави и аз ги знам поименно„.

Понякога Славков се сърдеше и на журналистите и често ги нападаше:

– Догодина в Атина със Здравка (Здравка Йорданова, олимпийски шампион по гребане в Нотингам,1975 г., бел. ред.) ще сме в една лодка, но с платна и трябва всички вие да се съберете, за да духате!

По повод народопсихологията на българите:

– България винаги е плакала някой да я оправи. Големият брат, малкият братовчед. И ни оправят, ама те винаги са отзад!

Източник: kanal3.bg

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.