img

New York Times унищожи Ангела Меркел!

/
/
/
698 Views
Сподели с приятели

Ангела МеркелКанцлерът на Германия Ангела Меркел трябва да напусне поста си, за да не се наложи страната да се разплаща за нейната необмислена миграционна политика. До такъв извод стига в своя коментар колумнистът на „Ню Йорк Таймс“ Рос Дует след инцидента в Кьолн.

Според него, няма нищо ново в полемиката по повод на бежанците – консерваторите от двете страни на Атлантика от няколко десетилетия предупреждаваха в какво може да се обърне твърде щедрата европейска миграционна политика.

Консерваторите обръщаха внимание на проблематичността на асимилацията, за заплахата от радикализация, за възможните изблици от насилие в европейските градове като Париж и Кьолн. При това те правеха и апокалиптични прогнози за „Еврабия” и масова ислямизация на региона.

Проблемът е, че основно в Европа идват млади мъже между 20 и 30 години. Германия наброява 82 млн души, от които едва 10 млн души са на възрастта на мигрантите. Очертава се тревожна тенденция, вероятно германското общество в бъдеще го чакат сериозни преобразования. Какви ще са те, зависи дали мигрантите ще доведат семействата си, но това ще удвои или утрои миграционното натоварване на Германия. При това половината население под 40-годишна възраст ще се състои от произхождащи от Близкия Изток и Северна Африка.

Според Дует само глупак може да допусне, че германското общество може мирно да приеме имиграция в такива мащаби и с толкова сериозни културни различия. Това разделение на два лагера ще доведе до изблици на тероризъм, политическо насилие в духа на 30-те години, сблъсквания на местни жители и ислямисти на улиците.

Трябва да се направи всичко необходимо, това да не се случи, призовава Дует. Според него, „Това означава да се затворят за известно време границите за новопристигнали. Това означава добре организиран процес на депортиране на трудоспособно младо население. Това означава отказване от любимата илюзия, според която Германия може да се освободи от своите минали грехове с помощта на безразсъден хуманизъм в бъдеще” – изброява колумнистът.

Това също означава, че „Меркел трябва да си отиде”, за да не заплаща страната й и целият континент твърде високата цена за „благородната глупост” на федералния канцлер, обобщава Дует.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.