img

Недялко Недялков разби Горанов с отворено писмо! Вижте го!

/
/
/
1048 Views

24 часаУважаеми г-н Горанов, важи ли еднакво законът за всички в България? По информация на ПИК, потвърдена неофициално от висши служители на НАП, фирмата-издателка на вестник „24 часа“ е с близо 13 милиона лева данъчни задължения към държавата. Тук не става дума за нередовно отчитане на ДДС, осигуровки и други налози, а за тенденция, която продължава от повече от три години. Редакцията на ПИК разполага и с документи, актове на НАП и споразумителни протоколи, които ще публикуваме при нужда.

В същото време някои фирми от мрежата на тъй наречената Вестникарска група България са под данъчен запор.

Въпреки това държавата отказва да постави въпросните фирми в процедура по несъстоятелност и да прибере принудително сумите, които издателката на „24 часа“ Венелина Гочева всъщност дължи на всички български граждани.

Самият вие, г-н Горанов, премиерът, както и министри от кабинета редовно посещавате ведомствените инициативи и форуми на „24 часа“, като с присъствието си фактически легитимирате един крупен данъчен длъжник.

Какъв пример е това за останалия почтен български бизнес?

Днес, 25 януари, станахме свидетели на нещо безпрецедентно. Вестник „24 часа“ проведе редакционен форум не къде да е, а в пленарната зала на Народното събрание под одобрителния поглед на парламентарната шефка Цецка Цачева и здравния министър Петър Москов. Президиумът на парламента бе обкичен с рекламни транспаранти на „24 часа“.

Какво ще се случи с мен, г-н Горанов, ако не преведа до 15 число на месеца дължимия ДДС на моите фирми към държавата? Или спра да плащам осигуровки – не за три години, за три месеца само? Ще ви кажа. В офиса бързо ще пристигне ревизия, а ако продължа да го правя системно, изданията ми ще бъдат затворени.

 Така и трябва. Другото е аномалия, двоен стандарт, кокетничене на държавата с медиите, които не могат да се ползват с привилегии и с по-специален статут от останалия бизнес.

По тази причина, г-н Горанов, ви призовавам в името на обществения интерес да изнесете данни за задълженията на „24 часа“ към държавната хазна, както и да обясните какво прави НАП по въпроса.

Източник: Blitz.bg

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.