img

Не е за вярване! Учен засне как Йети носи детето си на рамо (видео)

/
/
/
675 Views
Сподели с приятели

ЙетиУчен от американския град Харисън, щата Ню Йорк се натъкна на Йети по време на разходка сред природата. Денрдологът е заснел видяното с камерата на смартфона си и е категоричен, че на кадрите е запечатан женски снежен човек, който носи дете на рамото си.Записът е направен през септември 2013 година, но в продължение на две години специалистът смятал, че го е загубил. Буквално преди два дни, преглеждайки файловете в стария си компютър, мъжът се натъкнал на любопитните кадри и побързал да ги сподели в мрежата, съобщава bloknot.ru.

В началото на есента на 2013 година дендрологът излязъл сред природата, за да проведе сезонните си наблюдения над хвойновите дървета. Отдалечавайки се достатъчно от населените места, в гората той чул пукане на клонки, тръгнал по посока на шума и видял двуметрово космато същество, приличащо на човек. Козината на Йети имала риж оттенък. Съществото се придвижвало на два крака, а на рамото си носело създание от своя вид, но с много по-малки размери. Според учения това било детето на снежния човек.

„Не мога да повявам на очите си! Удивително е, че събрах смелост да извадя мобилното си устройство и да започна да снимам. Това определено беше майка Йети с малкото си, което беше на раменете й. Те се виждат само за няколко секунди, след което се скриват зад дърветата, но много добре се вижда, че това не е Хомо Сапиенс или мечка. Дълго време страдах, че съм загубил видеото, но преди два дни го намерих по най-невероятния начин. Това е истински подарък на съдбата. Изключително съм щастлив, че то е в онова качество, в което го помня, т.е. при копирането на файла на стария компютър нищо не е загубено”, споделя ученият.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.