img

НАТО се озъби на Русия: Разположи 3 ракетни фрегати и миноносецът „Рос“ в Черно Море!

/
/
/
796 Views

Миненосец РосВоенна група от кораби на НАТО премина Босфора и влезе в акваторията на Черно море, съобщиха турски медии. В състава на групата са американският ескадрен миноносец „Рос“, както и три ракетни фрегати, съставляващи Първа група на НАТО за постоянна бойна готовност.

Трите фрегати са от Португалия, Испания и Канада, уточняват източници от турското министерство на отбраната. Миноносецът „Рос” е снабден с ПВО система „Иджис”, с която се противодейства на балистични ракети.

Командването на Шести американски флот съобщи официално, че мисията на „Рос” е да съдейства за мира и стабилността в района на Черно море. Според вестник „Хюриет” обаче, корабите идват в критичен момент, когато отношенията между Турция и Русия са обтегнати, а Алиансът пое ангажимент да защитава своя член, ако се стигне до военни сблъсъци.

Сподели с приятели

1 Comments

  1. Сега стана ли ви ясно защо обикаля Камерън Българо-турската граница,да се молим на господ да не ни застигне мир,донесен от НАТО.Борисов сигурно му е показал коя територия може да предостави на Турция безвъзмезно,важно е да не му пипат София и Банкя.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.