img

Накъде отива света? 49% от младите британци НЕ са хетеросексуални!

/
/
/
933 Views

ХомосексуалниСпоред ново проучване на YouGov 49% от британците на възраст между 18 и 24 г. определят себе си като нещо друго от напълно хетеросексуални. Според скалата на Кинси, въведена в употреба през 40-те години на миналия век хората биват подреждани според сексуалните си предпочитания от 0 – при чисто хетеросексуалните, до 6 – при непоклатимите хомосексуалисти.

На участниците в новото изследване на YouGov е бил зададен въпроса да определят себе си по тази сексуална скала.

Общо 72% от британците се самоопределят като напълно хетеросексуални, 4% са завършени хомосексуалисти, а 19% са някъде по средата, т.е. в категорията на бисексуалните според Кинси, пише „Интернешънъл бизнес таймс“.

Един от впечатляващите резултати от новото проучване е, че с всяко ново поколение хората гледат на своята сексуална ориентация като на все по-малко ясно определена и по-скоро я определят като непостоянна. Според последното проучване 43% от британците на възраст между 18 и 24 г. се поставят в междинната зона – от 1 до 5, докато 52% са в едната крайност или другата. От тях 46% заявяват, че са напълно хетеросексуални, а 6% са от „миналите под дъгата“.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.