img

Най-успешните и харесвани цветови комбинации за всяка кухня

/
/
/
413 Views
Сподели с приятели

Създавайки своя кухня, вероятно всяко домакинство се интересува от интериорните тенденции, които властват в света на дизайна.

Едва ли някой новодомец няма да иска жилището му да отговаря на общоприетите стандарти по отношение на издържан вид и изискан стил.

Що се отнася до цветовете, бихме казали, че там сякаш става дума за цяла наука. Разнообразието от багри, десени и шарки обрисуват една богата цветна палитра, в която и най-взискателният клиент ще открие онова, което най-добре приляга на вкуса му. В днешната статия решихме да поговорим за най-подходящите цветове, подхождащи на различните по вид и големина кухни – така, когато дойде моментът и вие да изграждате своята кухня, ще имате добра отправна точка, от която да започнете.

Има ли значение цветът в дизайна на вашата кухня?

Отговорът на този въпрос е категорично положителен – едва ли ще срещнете интериорен дизайнер, който да не ви обърне специално внимание на важността на цветовете. Чрез правилния избор на багри с лекота бихте съумели да почертаете силните страни на една кухня. Затова и решихме да отделим малко повече време и внимание на този въпрос. Ако следите изкъсо интериорните тенденции, значи положително сте забелязали, че всяка дума определен цвят бива определян като цвят на годината. Това е чудесен повод да имплементирате именно него в дизайна на своята кухня.

Ако трябва да изпаднем в конкретика, то условно бихме казали, че светлите цветове са подходящи за малки помещения, докато феновете на тъмните багри биха могли да ги използват за по-големи пространства. Разбира се, не е задължително да следвате тази препоръка – чисто оптически светлите тонове спомагат малкото пространство да изглежда по-голямо, отколкото всъщност е. От друга страна обаче, почитателите на хармонията, широтата и светлината биха могли да издържат и своята голяма кухня в неутрални или леки цветове.

Обръщайки се конкретно към дадени цветове, отреждаме специално място на бялото, дървесните тонове, черното, бежовото от светлата гама. Всяка една кухня би заблестяла мигновено, ако изберете именно тези нюанси за изграждането й. Говорейки за тъмните багри, съсредоточаваме вниманието си върху кафявото, тъмнозеленото, тъмносиньото, сивото – безспорно всяка кухня, издържана в тези нюанси, ще се причисли към лукс, елегантност и изящество. Никак не е изключено и да внесете повече цвят и свежест – знаем, че топлите цветове като жълто, червено и оранжево действат възбудащо за апетита, което пък ги прави особено подходящ вариант именно за кухня.

Визирайки стаята, в която се приготвя храната за семейството, вероятно най-печелившата цветова комбинация е онази, която ще ни накара да се почувстваме наистина уютно и комфортно в удобството на собствения си дом.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.