img

Най-накрая връщат казармата! Вижте кога и как това ще се случи!

/
/
/
2535 Views

КазармаТова може да стане до година-две, неволята ще принуди политиците, категоричен е Каракачанов

Шест месеца наборна служба е напълно достатъчна, казва Красимир Каракачанов

Пращането на армията на границата е правилна крачка и тя беше неизбежна. Следващата неизбежна крачка е връщането на наборната служба. Това обяви зам.-председателят на парламента Красимир Каракачанов във вторник на заседание на Комисията по отбрана, съобщава „Флагман“.

Тогава Каракачанов, който е и съпредседател на Патриотичния фронт, заяви: „От сега ви казвам, че ще стигнем и до следващата крачка – до връщане на наборната служба, тъй като и това е неизбежно.”
Според него християнската цивилизация е във война.

Красимир Каракачанов направи коментар на това защо смята, че връщането на казармата е неизбежно и кога смята, че това ще се случи.

„Кога ще се случи – не знам. Аз готвя законодателни промени в тази посока – както в Закона за резерва, така и в Закона за отбраната и въоръжените сили”, обясни зам.-председателят на Народното събрание.

„Неизбежно е, защото хората са необучени. Ти не можеш да събереш резерв от хора, които не са минали през някакво военно обучение. Ако тръгнеш да събираш резерва или запаса сега, ще влязат едни хора, които нямат никаква военна подготовка и ти трябва да ги хвърлиш като пушечно месо, което е престъпление”, каза Каракачанов.

 Според него, обучението на един войник нормално трае четири месеца. Това била нормалната практика в сериозните армии.
„Шест месеца е предостатъчно за казармата. Ако има воля, тя може да се върне още следващата или по-следващата година”, заяви политикът.

На коментар, че сега очевидно няма политическа воля да се върне наборната служба, Каракачанов контрира, че такава нямало и преди година за изпращането на армията за охрана на границата. Днес обаче всички били обединени около тази идея.
Така „неволята” неминуемо щяла да върне и казармата за младежите.

„От 1 януари 2008 г. няма наборна служба и няма хора, които да са подготвени и при нужда да бъдат мобилизирани. Ако се наложи, ще се окаже, че ние няма кого да мобилизираме.
Светът става все по-размирен. Ситуацията в Близкия Изток не се успокоява – напротив, нещата все повече се радикализират и е необходимо младите хора да минат през едно обучение”, категоричен е Красимир Каракачанов.

Сподели с приятели

7 Comments

  1. Върнете я, готов съм да служа на страната си и да стана поне наполовина мъж колкото баща си!

  2. Da pravqt kakvoto iskat as nesum v balgaria sory

  3. пишете на Български несави учили на англиску да пишете във първи клас

  4. tova znachi che trebva da se gotvime za voina g-n karakacanov taka li? bravos gopodin karakachanov eto tova e pstriotizam

  5. тяяя една страна че направо данеискаш дс живееш тук аз никога няма дасе подчиня на българия с тези закони и този парламет не несъм съгласен …..

  6. to polovin balgaria q nqma be kva kazarma tehnika nqma tova e jiva maka l
    kvo raznasqte legendi 🙂

  7. da ama ne neznam koi shte mobilizirate bokluci mrusni neznam kak sgte me prinudite da se se bia v edna voina za bulgaria branete siq sami kakto q razgrabihte

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.