img

НАГЛОСТ! Плащаме всеки ден по 2438 лв. за тока на Министерски съвет!

/
/
/
837 Views

Министерски съветМинистерски съвет харчи по 2 438 лева на ден за ток. Това става ясно от обявена обществена поръчка за доставка на електроенергия за следващата година и за избор на координатор на балансираща група за 14 обекта, съобщава „Епицентър”.

За следващата година администрацията на правителството отделила 890 000 лв. (без ДДС) за ток. Парите са за три административни сгради на Министерския съвет в София, включително тази на „Дондуков“ 1, на правителствения комплекс „Бояна“, на резиденция „Евксиноград“ и почивни бази в Шабла и Приморско, както и гаражите на Министерския съвет в София. Изпълнителят трябва за достави захранване за ниско и средно напрежение за обектите с 14 броя партиди.

Правителството се готви активно за либерализацията на енергийния пазар не само чрез политика и нормативни промени, но и като физически потребител на електроенергия, показват тръжната документация.

Участниците в надпреварата трябва да предложат цена за 1 киловатчас. Тя трябва да бъде крайна и да включва изразходваната активна електрическа енергия, разходи за балансиране и разходи на участника за осигуряване на посочените услуги, без в балансиращата група допълнително да се начисляват суми за излишък и недостиг на небалансите.

Ще се приемат предложения и от български, и от чужди търговци на ток, както и от обединения. Офертите ще бъдат отворени на 6 януари 2016 г.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.