img

Наглост! Депутатите отказаха да намалят субсидията си от 11 лв. на глас!

/
/
/
1017 Views
Сподели с приятели

Велизар ЕнчевНезависимият депутат – Велизар Енчев, отново поиска субсидията на народните представители от 11 лв. на глас да бъде намалена на 5 лв, но това не се случи, тъй като предложението му отново бе отхвърлено единодушно от гладните депутати.

Мотивацията на Велизар Енчев идва от това, че средната субсидия за народен глас в Европа, варира между 3€ и 3.50€, което в най-лошият случай прави 7 лв. български пари. Нашите политици обаче явно са прекалено привилегировани, като дори те вземаха по 12 лв. субсидия, но символично я намалиха с 1 лв, за да спечелят народната любов.

В Германия пък, която е държавата за пример в ЕС, субсидията на политиците е едва 80 евроцента, което е около 1.50 лв. Сами можете да сметнете колко голяма е разликата и колко много плащат българските данъкоплатци.

Велизар Енчев също така отбеляза, че бюджет 2016 ще бъде най-рестриктивният, въпреки че Горанов изтегли над 20 млрд. заем, за които така и не обясни къде и как ще бъдат разпределени и защо не се наливат пари в така или иначе закъсалата ни икономика.

Вие подкрепяте ли субсидия от 11 лв. на глас?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.