img

НАГЛОСТ! 1000 лв. на ден плаща народа за тока на депутатите!

/
/
/
1087 Views

депутатиСредно около 1000 лв. за всеки  работен ден излиза на родния  данъкоплатец токът,  който депутатите и цялата раздута администрацията на Народното събрание потребяват на ден.

Навсякъде има включени мощни климатици и допълнителни печки, за да може женската част от парламента да ходи по модерни и фриволни костюмчета цяла зима и да се разхлажда през лятото, а мъжете да се чувстват комфортно.

Сумата лъсна от обявена от парламента поръчка за доставката на електроенергия за сградата на НС.  Цялата прогнозна стойност на поръчката е 260 хиляди лева, възложена е на “ЧЕЗ Електро България” и ако се раздели по дни, излиза, че само токът на депутатите е над 1000 лева на ден и зиме и лете. И то при положение, че не работят в събота, неделя и понеделник и на всички празници си взимат дълги ваканции.

Само една от многото почивни станции на народните избраници – тази във Велинград, също бичи яко ток и сумата е  79 000 лв., без ДДС. Там пък електричеството се доставя от  “ЕВН България Електроснабдяване”. Колко още пари отиват да се топлят или разхлаждат изнежените депутатски дупета в другите станции край морето и в планините няма данни.

И докато обикновеният българин мръзне, не смее да си включи печката, а често нощем стои и на тъмно, то богоизбраните харчат народни пари с широка ръка. И от няколко месеца лицемерно ридаят, че едва са отделили от бюджета по 40 лева за най-бедните пенсионери за Коледа.

И като казахме Коледа, хрантутениците ни ще си направят дълга ваканция и ще отидат на ски с домочадието си, а пенсионерите ще посрещат внуци с 40 лева…

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.