img

Нагли крадци обраха човек на „Господари на ефира“ в бурята!

/
/
/
984 Views

Господари на ефираЛовки крадци използваха страховитата буря в София в нощта срещу неделя, за да задигнат музикалната техника на младеж, работещ в шоуто “Господари на ефира”. 24-годишният Антонио Стаменов разбрал за удара едва сутринта, когато се прибрал.Младежът работи като осветител в “Господари на ефира”, преди това е сътрудничил и на “X Фактор” и други предавания. От дете се увлича по музиката, дори учи пеене в Националното музикално училище “Любомир Пипков”. В тийнейджърските години обаче се запалва по диджейството и започва да събира пари за техника, пише „24 часа“.

Когато се прибира в неделя сутринта, Антонио е поразен. “Още с влизането чух как вятърът свисти, сякаш е отворена вратата, а помня, че бях затворил всичко”, споделя младежът. Влязъл в стаята си и заварил всичко обърнато, а балконската врата зеела. За да влязат, крадците отворили малкото прозорче, чийто механизъм бил повреден. Скъсали комарника и успели да стигнат дръжката на вратата, за да я отворят. Били улеснени от това, че апартаментът му в “Овча купел” е на първия етаж.

Младежът веднага видял, че са задигнати DJ контролерът му – Pioneer DDJ-ERGO, пултът за миксиране Behringer EURORACK UB-802, лаптопът Turbo-X и ЛЕД телевизор Samsung. Крадците дори не докоснали бижутата, които били на видно място в стаята. Вместо това обаче си харесали чифт обувки.

Свили и калъфката на възглавницата на Антонио, вероятно за да я ползват като торба за плячката. Стойността на задигнатото е около 2000 лв. Парите Антонио кътал още от 14-годишен. На лаптопа пък имало музика, купена за още толкова пари. Слава богу, младежът пази бекъп на друг компютър и тя не е загубена.

“Оставили са доста техника, но тя е по-обемиста и мисля, че просто не са могли да я изнесат”, казва Стаменов. Заради шума от бурята никой от комшиите му не е чул крадеца. Тони не подозира никого за обира. Добавя обаче, че е качвал снимки във фейсбук на музикалната си техника. “Сега осъзнавам, че това е грешка”, добавя момчето.

Преглеждането на фейсбук профилите на хората е една от тактиките, които столичните крадци ползват, когато си набелязват жертви.

Антонио веднага подал сигнал в полицията, откъдето изпратили екип след няма и час. Пуснал и снимки на задигнатото във фейсбук. Публикациите са споделени над 400 пъти. “Непознати ми предлагат да ми услужат с тяхната техника, докато моята се намери или си взема нова”, казва Антонио.

Това е третият обир в дома му. Интересното е, че и при предишен тараш Тони остава без ценна музикална техника. През 1998 г. крадец влиза, но не успява да задигне нищо, тъй като е видян. Година по-късно апаш задига дискмена на младежа, който той спечелил от томбола. Това е единственото откраднато, тъй като и този път крадецът бил засечен от стопаните и нямал време да вземе нещо друго.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.