img

Монахиня направи скандални признания за живота зад стените на манастира! По-ужасно е от затвор!

/
/
/
2040 Views
Сподели с приятели
Ватикана нареди разследване на твърденията на монахиня за нечувани мъчения зад стените на женски манастир, пише „Куриере дела сера“.
Други монахини също са потвърдили думите на жената от Францисканския орден.

Според нея, монахините били принуждавани да пишат молитви със собствената си кръв, карали ги да се самобичуват преди лягане и да ядат разсипана по пода храна.

Жената, която пожелала да остане анонимна, показала стара хартиена икона на Богородица, която била покрита с кафеникаво-червени букви, за които твърди, че са били от нейната кръв, когато била на 17 години.

„Беше ни казано, че по този начин вярата ни в Бог ще бъде по-силна и по-автентична,“ разкрива тя.

Францисканските сестри после ги карали да унищожат картичките, но тя успяла да задържи една за себе си. „Написах две и едната оставих в къщата на родителите си.“

Монахинята също така твърди, че редовно се хранили с развалена храна, с изтекъл срок на годност.

„Казваха ни да приемаме това без протести и, че няма да ни се случи нищо лошо. Но това не беше истина, от тогава аз имам сериозни проблеми със стомаха,“ казва сестрата.

Тя добавя и, че старшите сестри ги карали да се бичуват всяка вечер, толкова дълго, колкото би им отнело да кажат пет пъти „Аве Мария“, пет молитви „Отче наш“ и пет „Слава на Отеца“.

Ватиканът е наредил разследване на тези твърдения и вече е подготвено голямо досие, което съдържа свидетелствата и на други монахини.

Превод: БЛИЦ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.