img

Момичета от София със срамно признание: Непрестанно ни опипват цигани в автобусите!

/
/
/
1866 Views

Опипвани момичетаПред камерата на БНТ жени и млади момичета от столицата споделиха, че често им се случва някой смърдящ на какво ли не натрапник да ги пипа по дупето в автобуса. По данни на европейско изследване, всяка четвърта жена в България е жертва на сексуално насилие.

„Когато се прибирам от училище, ме заговарят разни мъже с въпроса „Колко е часът“, докосват ме. Възрастни хора са закачали и съученичките ми“, споделя момиче пред камерата на БНТ. „Един циганин ме опипа по гърдите. Друг път се е случвало да си търка някой тялото в моето. Аз съм ги бутала. Първият път бях по-малка и се стреснах, но ми мина бързо“, добавя нейна приятелка.

Важното е жертвите на този вид посегателство да споделят с близките си за преживяното в градския транспорт, както и да разберат, че няма от какво да се срамуват.

„Ако една жена мълчи, когато мъж я опипва, има сложни изживявания. Не бих могъл да обясня тази буря от емоции, но ако тя не му покаже, че това не е желано, тогава нямаме никакво престъпление. Този, който посяга, трябва ясно да разбере, че контактът е нежелан. Това може да стане под различни форми. В психологията на блудника се съдържа елементът на вълнението, на изживяването и на притеснението“, обяснява адвокат Марковски помолен д акоментира тези сручаи на нерегламентиран физически конкат. Ако жената се обърне и демонстративно пред всички каже, че това, което натрапникът прави, е грозно и недопустимо, той ще се притесни и ще се скрие, добавя юристът. Тези хора не са толкова опасни, подчерта Марковски.

Ако насилникът продължи действията си след ясен отказ, жертвата може да пусне жалба в полицията. Необходими са един или повече свидетели. Бездействието, срамът и мълчаливото възмущение са най-доброто алиби за нахалника. Липсата на реакция превръща нежелания контакт в допустим. Само, когато реагирате, тази грубост се превръща в престъпление, допълни юристът.

Сподели с приятели

3 Comments

  1. Путки дръгливи, на вас все циганите са ви виновни!Ние не сме виновни че ходите като шаврантии по улиците с минижупи и после като ви го „набият“ отзад ревете!!!Ако не ходите като курветини по улиците никой няма да ви закача. Айде не се правете на „ущипани моми“ като че ли сте „светите води ненапити“!

  2. Дръгливи и противни са всички цигани, живеещи като паразити на наш гръб. Този тумор на обществото трябва на всяка цена и със всички средства да бъде унищожен.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.