img

Много точен тест: Провери как ти влияе еволюцията и кои са твоите древни предци!

/
/
/
375 Views
Рудиментарните органи са онези, които с течение на времето са изгубили своята функция, но все още са част от човешкото тяло.

Майката Природа е решила, че всички те може да ни дотрябват и затова цял живот си остават част от нас – мъдреци, гъша кожа, апендикс – това са само част от примерите.

Разбира се, човешкото тяло крие много неразгадани тайни…като например тайната на еволюцията. Учените са на различни мнения за това кои са прародителите ни, но за това, че еволюираме, макар и бавно – няма спор. Разберем ли повече за това откъде произхождаме обаче, ще ни даде повече познание за телата ни такива, каквито са днес. Нашата челюст например изглежда сме наследили от семейството на маймуните.

Ако искате да узнаете кои са вашите най-древни предци обаче, може да си направите лесен тест.

Опитайте се да стегнете ръката си върху плоска повърхност с дланта нагоре. Стегнете малкия пръст и палеца, а после леко ги повдигнете.

При 15% от човечеството тази изпъкналост, която се появява на ръката вдясно на снимката липсва. Нарича се Palmaris longus. Тази изпъкваща костица е характерна и за някои животни –  представлява ридументарен мускул на предмишниццата.

Ако все още имате Palmaris longus, то вашите предци са бозайници, които са ходили на четири крака.

Така смятат учените. Разбира се, това не значи, че не можете да изберете сами в какво да вярвате.

При някои животни този мускул спомага за отпускане на лапите. Той се среща и при повечето примати – подобрявал сцеплението, когато се налагало да скачат от дърво на дърво.

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.