img

Младо момиче пречупи Слави Трифонов с тежки думи

/
/
/
1226 Views
Сподели с приятели

Това, което ще прочетете след малко са думи на едно младо момиче от град Видин, изречени пред Слави Трифонов през 2016г. Но тези думи са актуални и днес, видя Е-новини.

Те са едно изключително точно и показателно обобщение на времето, в което израсна едно българско поколение.

Така нареченият Преход през погледа на едно дете на България:

„Първо искам да ти благодаря на теб и на целия екип, че  пристигнахте в нашия град. Нас ни забравят. Ние не сме умрели. Ние сме живи.

Аз съм на 25 години. Поколението 90-та година, 91-ва набор, „децата на Прехода“, „децата на Демокрацията“ – имаме всякакви прякори.

В последните години много се говори за това как ние, българите, сме виновни за състоянието, в което живеем, за безисходицата, в която сме попаднали. Тъжното е обаче, че хора на моята възраст – 25-годишни – казват същото: ние сме виновни, наша е вината. Е, на мен ми е адски обидно и тъжно, защото ние не сме виновни. Аз когато съм била на 5 години, предходното поколение, така наречени политици на демокрацията, са имали шанса да изградят една нова демократична България, една система, каквато е позната в целия свят.

А те какво са направили?

Е, това, което са и моите дънки – разпокъсали са нашата страна, разпарчетосали са я, продали са я и ние сега казваме: ние сме виновни. Ние не сме виновни, Слави. Политиците, които тогава са управлявали България са виновни. Политиците, които сега се опитват отново, правят някакви опити – неуспешни за нас, за тях са много успешни…

Мога да кажа, че и медиите са виновни. Защото медиите представят точно това, което искат политиците ние да видим, те изпълняват една политическа религия, те не работят за нас. И ни ослепяват буквално. Ние сме слепи.

Преди малко отвън един възрастен човек ми каза: „Къща без основи не е къща“. Еми да де, ама последните 25 години какви основи ни дадохте? Какви основи имам аз?…

Емоционална съм, защото семейството ми живее на два континента. Майка ми работи в Италия, баща ми работи и живее в Холандия, сестра ми живее и работи в Щатите, брат ми близнак работи и живее в София, а аз съм останала тук при тия врабчета…“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.