img

Михаил Миков: Възможни са предсрочни избори!

/
/
/
864 Views
Сподели с приятели

Михаил МиковЛидерът на БСП Михаил Миков не изключи предсрочни парламентарни избори през следващата година. Прогнозата си лидерът на левицата направи пред „Дарик”. Припомняме, че днес премиерът Борисов също спомена подобен вариант, ако реформаторите оттеглят подкрепата си за кабинета.

„Демонтаж“ беше определена от червения председател за дума на годината. Миков призна, че все още не е решил дали да се кандидатира отново за лидер на столетницата.

На въпрос дали при политическите трусове от тази седмица от левицата искат предсрочни парламентарни избори или резултатите от местния вот ги карат да искат повече време, Миков отговори: „Това е един банален въпрос – готова ли е опозицията. Всяка опозиция трябва да е готова за избори и най-важното е доколко хората искат промяна на политиката. Ако хората искат промяна на политиката, няма как политиците, които са с претенция да ги представляват, да не го искат. Така че нека видим развитието на процеса, включително и в зимните месеци, когато дясната политика ще поставя все повече хора в България на ръба на оцеляването.“

Миков каза, че не изключва предсрочни избори догодина. „Какво означава да ги искам? Те обикновено се случват поради неспособността на управлението. Има такъв процес, който все още не е много видим, но части от него стават видими. Натискът, социалният натиск, икономическият натиск върху дребния бизнес от едрите играчи, които са около правителството – всичко това ще катализира политическите процеси“, каза лидерът на левицата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.