img

Михаил Константинов: Хюсеин Хафъзов и Лютви Местан ще създадат ислямистка партия!

/
/
/
758 Views

Лютви МестанВ България има опасност да се създаде ислямистка партия. Това, че Хюсеин Хафъзов е сред депутатите, застанали зад Лютви Местан, е показателно, защото неговите изказвания бяха антибългарски, граничещи с национално предателство, каза в „Здравей, България“ проф. Михаил Константинов.

Според него, в изказванията на родения в Бургас депутат, е имало неприкрити заплахи. „Не искам да ги повтарям, за да не му правя реклама. Разчитам Местан като опитен политик да не допусне подобни неща да се случат“, добавя математикът.

„За да е успешен един политически проект, трябва да може на едни избори да вземе 140 хиляди гласа, за да прескочи бариерата. Такъв потенциал хората на Местан нямат. Другата по-малка цел на една нова партия е да мине 1%, за да получи финансиране. Дали това е възможно, не мога да кажа“, добавя проф. Константинов.

„Не е допустимо един политик да се крие в чуждестранни посолства. Това е прецедент. За да се скрие там Местан, трябва да има сигнал, че се готви покушение и той да е достатъчно достоверен. Всеки български гражданин, който има данни, че се готви такова престъпление, е длъжен да съобщи в полицията. В противен случай става съучастник. Представете си , ако един кюрдски лидер се скрие в българското посолство в Анкара. Това ще е суперскандално. Случаят е аналогичен. Не може така да се излага България!“, каза още Михаил Константинов.

Сподели с приятели

1 Comments

  1. Какви партии ще има в България преценява и определя Софийския градски съд.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.