img

Методи Андреев: Системата в прокуратурата е прогнила!

/
/
/
768 Views
Сподели с приятели

Методи АндреевТова е поредната мотика, която настъпва главният прокурор. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Повод за коментара му бяха обвиненията от страна на Цацаров, че Андреев е уреждал свой човек в МВР.Припомняме, че главният прокурор Сотир Цацаров даде народния представител от ГЕРБ Методи Андреев на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Поводът бе „оказан от Андреев натиск върху полицейски шеф в Пловдив“. Андреев е искал да назначи свое протеже за директор на РУП-Първомай, а след установяване на липса на ценз за заемане на длъжността на въпросния кандидат, депутатът е отправил закана, че „ще отнесе въпроса по-нагоре“. С това си действие Методи Андреев, като представител на законодателната власт, се е опитал да упражни вмешателство в дейността на изпълнителната власт.

„Не искам да споменавам името на моето „протеже” в РПУ-Първомай. Искам да попитам следващото нещо. Господинът, който е бил шеф на ОДП тогава, не е ли знаел, че аз съм правил проверка. Или той е бил достатъчно некомпетентен и некадърен, за да установи тези данни, вместо мен, или е бил зависим. Затова питам господин главния прокурор: Мои протежета ли са всички онези началници, които влязоха в РПУ-Първомай?”, заяви емоционално Андреев.

„Да, говорил съм с шефа на РПУ, за да обясня, че мога да го свържа с човек, който да му дава компетентна информация. Аз не съм просто убеден, а съм сигурен, че това нещо, което прави главният прокурор е заради моята подкрепа за инициативата „Правосъдие за всеки”. Във вторник следобед на едно събиране аз заявих, че най-нереформираната част от българската съдебна система е прокуратурата. И най-страшното е, че в прокуратурата витае духът на Вишински. Убеден съм, че реформа в тази част на съдебната система ще се случи, за ужас на главния прокурор. И никой главен прокурор няма да ми затвори устата с тези смешни неща”, допълни депутатът.

Според него проблемът е, че в това народно събрание няма политическо мнозинство, за да се случат тези промени, свързани с прокуратурата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.