img

Местан: Скандалът Ченалова-Янева е заговор срещу Борисов и Цацаров!

/
/
/
784 Views
Сподели с приятели

Лютви Местан„Крайният прицел на тази манипулация е премиерът Бойко Борисов“, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан във връзка с появилите се нови записи на бившия председател на СГС Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, в които се споменават премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.„На мен ми предоставиха на хартиен носител съдържанието на тези разговори. Тук се говори и за много по-важни фигури. Мислех, че сме оставили в миналото ченгеджийските номера“, заяви Местан и определи случая като много добре организирана акция.

„Много добре е подбран моментът, в който от медиите разбрахме, че единият от споменатите е бил в командировка – гл. прокурор. Министър-председателят е бил нейде по-далеч – в Китай. Точно в този момент се появяват тези записи, разпространени от добре познати медии, които естествено, че да бъде пълна картината разпространиха и фалшиво твърдение на ЕК, че се иска отстраняването на ръководител на съдебна власт, което после се оказа,че е абсолютна манипулация“, обясни Лютви Местан.

„За мен няма никакво съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор“, коментира Места. „Забележете не с цел отстраняването му, а с цел да бъде поставен в определена зависимост от авторите на сценария. С оглед на профила на медиите, които разпространиха европейския фалшификат, с който се иска отстраняването на ръководител от съдебната власт, може да се сетите, кои имат интерес. Съумявам да прозра злобни фигури от недалечното минало ,които днес имат своите говорители и в българския парламент“, каза още той.

Може да се постави под изпитание финансовата стабилност на страната, за да се компенсира финансовият недостиг в резултат на растящи разходи без реформи. Това каза по време на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан във връзка с управлението на кабинета „Борисов“ 2.

„На прага сме на практически трета календарна година. След 2014 година от мандата на „Борисов“ 2, ние, вие, всички български граждани чуват едно и също. Стабилност. Зад мантрата на стабилността обаче не се вижда развитието. То може да бъде осигурено само чрез реформи. Това „управление на стабилността“ е управление на говоренето за реформи без реформи. Това крие проблеми за цели социални системи. Да не използвам като изрази на разпад на цели социални системи“, каза той.

Според Местан мантрата на сигурността няма да скрие тези тенденции, които се забелязват. „Изумителното е ,че прогнозата ни от 5 октомври 2014 г., че при тази властова конфигурация и евентуално участие в антиевропейски партии не е възможно да се провежда политика на реформи, след година и четири месеца тази теза звучи опасно актуално“, посочи той. По думите му, за да се компенсира финансовият недостиг в резултат на растящи разходи без реформи, може да се постави под изпитание финансовата стабилност на страната.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.