img

Медведев: Турция пази интересите на Ислямска държава!

/
/
/
766 Views
Сподели с приятели

Дмитрий МедведевНякои турски официални лица имат „пряк финансов интерес“ в търговията с петрол с терористичната организация „Ислямска държава“. Това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев, който подробно коментира възможността за отмъщение във връзка със сваления руски бомбардировач от ВВС на Турция.

„Действията на Турция де факто защитават „Ислямска държава“. Това не е изненада предвид информацията, която имаме за пряк финансов интерес от някои турски официални лица, свързани с доставки на петрол от рафинерии, контролирани от терористичната групировка“, продължи Дмитрий Медведев.

„Безразсъдните и престъпни действия на турските власти причиниха опасна ескалация между Русия и НАТО, които не могат да бъдат оправдани от никакъв интерес, включително и защитата на държавните граници“, допълни премиерът на Русия.

Според Медведев, Русия обмисля отмяна на няколко важни проекта с Турция, както и блокиране на турските фирми на българския пазар. Русия вече препоръча на своите граждани да не пътуват до Турция заради опасност от терористични атаки.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.