img

Мъжки и женски чушки? Всяка със специално предназначение! Разбери триковете и промени живота си!

/
/
/
1025 Views
Балконът ми вече се превърна в райска градина! Освен цветя, колко зеленчуци имам само!Диета Желязната лейди топи мазнините със скоростта на светлината, за месец се свалят до 20 кг, а няма гладКласация с най-грозните абитуриентски рокли! Роклята айсберг и оптична илюзия са в челото, но на първо място роклята е убийствена!
А в салати и други ястия чушките са направо незаменими. В допълнение, използването на чушки подпомага доброто храносмилане и обмяната на веществата . Но малко хора знаят как правилно да изберат пипера в зависимост от целта на готвене.

как се избират чушки

Подобно на много други зеленчуци, при чушките също съществуват „момчета“ и „момичета“ . Днес с удоволствие ще ви покажем какви са разликите между тях и за какво точно е хубаво да се използват двата вида. А разликата, повярвайте, е огромна!

как се избират чушки

Сладък пипер

За да разберете пола на пиперките пред вас, просто ги обърнете. Ако в долната си част имат 4 сектора – значи са „женски“. Ако имат 3 – значи са „мъжки“. Това е цялата тайна. Също така, при „момчетата“ формата е по-издължена , а при „момичетата“ – по-широка и къса . А сега следва най-забавната част – вкусовите разлики .

как се избират чушки

На вкус женските чушки са много по-сладки  от мъжките. В допълнение, „момичетата“ са по-меки. Те е най-добре да се консумират пресни . Пригответе от тях различни заготовки за зимата, салати, но в яхния или към месо е по-добре да не ги добавяте – ястието ще стане много воднисто.

как се избират чушки

Мъжките екземпляри имат точно противоположните качества. Те са по-кисели и твърди . Ето защо, те са идеални за консервация, яхнии и други ястия, които изискват термична обработка. Те могат също така да се пълнят. По принцип, и в суров вид са вкусни, но не толкова, колкото женските.

как се избират чушки

Друг интересен факт е, че пиперките-момчета имат много по-малко количество семена вътре. Така че, ако искате чушки за разсад, по-добре е да изберете женски екземпляр.

как се избират чушки

Разбира се, малко хора знаят, че най-полезните витамини и минерали се съдържат в частта, която е по-близо до дръжката на пиперката, която ние често откъсваме и изхвърляме. Друг малък трик: по-тежките чушки са по-сочни .

как се избират чушки

При покупката на чушки обърнете особено внимание на  опашката . Тя трябва да бъдезелена и еластична . Не е препоръчително да купувате пиперки със суха или черна дръжка. В тях очевидно няма да има нищо полезно.

как се избират чушки

Чушки с петънца също не си струва да купувате. Особено за прясна консумация.  Кафявите точки и издутините по люспата и стеблата показват, че чушката е поразена от гъбички . А оранжевите петна сочат, че зеленчукът е станал  жертва на насекоми .

как се избират чушки

Пресни чушки могат да се съхраняват в хладилник за около една седмица. Но не трябва да ги поставяте в найлонови торбички – така те по-бързо се развалят – в рамките на 2 дни могат да станат неизползваеми за салата.

как се избират чушки

Избирайте само вкусни и пресни чушки, които да подарите на тялото си. Споделете тази полезна информация с приятели!

Източник: ЗаЖената

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.