img

Мая Манолова обяви война на наглите и лъжливи работодатели! Подкрепи я, за да живееш като бял човек!

/
/
/
158 Views


Омбудсманът Мая Манолова и президентът на КНСБ Пламен Димитров внесоха, в деловодството на НС пакет от законодателни промени, които да прекратят т. нар. „модерно робство“ – неизплащането на работни заплати, осигуровки, обезщетения, неизпълнени социални ангажименти и др.

„Ежедневно сме залято с жалби срещу конкретни работодатели. Ежедневно се налага да горим пожари и сме изброили над 20 случая“, това заяви на брифинг в Народното събрание Манолова.

Тя допълни, че става дума за действащи и неплащащи на работниците си фирми, такива които са фалирали, такива които са продадени заедно с работниците. „Част от тези случай наистина са вбесяващи, споделям гнева и отчаянието на работниците, защото фирмите са прехвърлени на социално слаби хора, или пък управляват други фирми и се правят, че не познават работниците си. За това предлагаме промени в 7 закона, с цел да се решат конкретни проблеми. Да се забрани продажбата на предприятия без работодателите да са изплатили заплатите“, заяви Манолова като изброи всички мерки, които са предложили.

Източник: ПИК

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.