img

Мариана Везнева: България няма да загине!

/
/
/
1144 Views

Мариана ВезневаМариана Везнева е феномен и контактьор, учен изследовател, носител на приза „Златен феномен”, член-кореспондент на Международната академия по информатизация към ООН. Тя се занимава от дълги години с разчитане на посланията от геометрични фигури и композиции върху растителни култури в цял свят, главно в Англия.

В последно време арх. Мариана Везнева не само разчита с лекота „писмата” на извънземния разум (единствена в света!), но и активно влиза в контакт с небесните мъдреци, като им задава въпроси – свои и чужди, на които получава отговори. Тя е написала и издала книгите: „Окото на всезнанието”, „Зад завесата на времето”, „Езотерично посвещение”, „Свръхсетивно познание”, „По спиралата на еволюцията”, „Сакралните послания в житните кръгове“ (в съавторство с Константин Златев) и др.

Влизам в дома й с мъничко притеснение и плахост, но там ме посреща една приятна жена в домашна дреха, приказлива и по свойски открита. А къщата й наистина прилича на нещо средно между библиотека, оказион, кабинет на учен и лаборатория на средновековен алхимик…

– Мариана, имате завидно самочувствие на човек, който е убеден в своите познания и прозрения, на какво се базира то?
– Беше отдавна, през 2004 г. По това време готвех първата си книга за символите, но нямах ни интернет, ни принтер… Моя приятелка, която учеше в Лондон, ми пращаше пиктограмите. Тя информирала англичаните за моите занимания, те питали своите медиуми и отговорът бил: да, жена ще е тази, която ще ги разчете… И тя ще издаде книга през 2007 г. Даже заглавието знаели… А аз го видях, заглавието, като образ, като видение върху ръката си… Поканиха ме да отида в Лондон, били изготвили списък от 100 въпроса. Но имаха изисквания – не искат публичност, не искат да ми се знае името, нито да се споменава България… А и пътуването щеше да е за моя сметка. Отказах им, но вече съзнавах, че има какво да кажа, и то е не само за англичаните, а за всички хора.

– Тук му е мястото да обясня, че вашите контакти с небесните същества се осъществяват и по друг начин – те ви идват „на гости” в минутите на медитация или на границата между будността и съня, сутрин и вечер. Как изглеждат?
– Изглеждат като обикновени хора. Понякога са облечени в бяло, друг път – не.
Аз, естествено, неведнъж съм ги питала дали не е възможно техните уроци или писма да имат един по-лесен, по-директен начин за получаване и разгадаване. Защото този – чрез пиктограмите в житните пространства, винаги търпи някакво колебание по отношение на разчитането и тълкуването. Често пъти самата аз, макар че от години ме обучават на този език, не успявам веднага да разгадая смисъла. Минава време, докато истината ми блесне, понякога съзирам след няколко дена или месеца допълнителни детайли. Но ТЕ винаги отговарят. Подчертавам – отговарят на глобални въпроси, касаещи човечеството, а не лични и интимни. Според космическия закон нямат право да бъдат по-директни, да се намесват и да изискват, засега така ще е, само телепатично.

– Най-често повтарящият се мотив в техните послания?

– ТЕ настойчиво казват това, което вече знаем, при това отдавна:

ние живеем на тази планета като че ли сме временни квартиранти

Унищожаваме горите, замърсяваме въздуха, изтребваме живота във всичките му проявления… ТЕ ни се „карат”, че създаваме вируси в лаборатории и ги пускаме после да ни вредят, че се отнасяме безразсъдно с намаляващите природни ресурси, че използваме психотронни оръжия едни срещу други… ТЕ искат да се организират международни конференции от учени и изследователи и да се говори на тази тема.

Дори посочват какви трябва да са участниците – еколози, финансисти, космически изследователи, специалисти по земетресенията и вулканите… Няма време за повече разсейване и безотговорност, казват ТЕ, защото нашата цивилизация се сменя с нова, а това е свързано винаги с бедствия и катаклизми. ТЕ обещават, че ще ни помогнат, за да ограничим щетите от промените, но не могат да го направят, ако ние самите не се стреснем и не вземем мерки…

– Доколкото знам, вие сте организирали през 2009 г. тук, в България, един кръг от различни специалисти, които да зададат своите въпроси. Имаше ли резултат?
– За мен резултатът беше смайващ и много интересен, но нямаше международен отзвук, нямаше разгласа, а част от хората като че ли предварително обезсилваха случилото се със скептицизма си. Да, направихме протокол, подписан от трима професори, че това е уникален експеримент, а в едно руско списание излезе статия.

– Вие събрахте техните въпроси и ги „зададохте”, кой от отговорите беше най-впечатляващ за вас самата?

– Уговорката беше „отговорите” да идват от април до средата на август и да бъдат само в Англия. Това само по себе си за мен беше голяма крачка напред – успях да направя уговорка!!! Един лекар питаше дали зачатието „инвитро” е редно, те одобряват ли го? В „отговора” се даваше да се разбере, че поначало този начин на зачеване не е за препоръчване.

Показваха със символи Акашовите записи, което означава, че човек не може самоволно да променя съдбата си!

И второ – напомняше ни се, че на Земята има много изоставени деца, че трябва да се погрижим за тях, а не да изсилваме нещата с инвитро. Бяха запитани за прогнозирания според някои „край на света” през 2012 г. Отговори ни се: да, този свят, който познавате, ще се промени изцяло, ще изчезне… Но животът няма да си отиде. Ще го спасят духовно просветените хора, които ще се обединят. Питаха ги къде са и как изглеждат, материални ли са, или са енергийни същества? Отговорът: да, тук сме, на Земята, и сме материални, но контактуваме и с други планети, от друга система.

– Кои са промените, които вече настъпват и които трябва да ни безпокоят?

– Ледените шапки на полюсите ще се стопят, нивото на световните океани ще се вдигне и ще залее крайбрежните градове, климатичните пояси няма да са същите, вулканите ще се активизират, ще има много земетресения… Глобусът няма да е същият, ще изчезнат под водата Англия, Германия, Франция… Това не е „Божие наказание”, така се случва винаги когато се навлиза в нов космически цикъл, и друг път се е случвало. Ще има катаклизми и от друг характер – светската власт ще бъде обезсилена, догмите на църквата ще отслабнат, млади и отговорни хора (нарисувани като зайци в пиктограмата), които са от новата, „пробудена” раса, с отворено трето око, ще поемат отговорността за човечеството, отстранявайки досегашните користолюбиви политици…

– Вие не се ли опитахте да зададете конкретен въпрос за съдбата на България и българите?

– Опитах се, на няколко пъти. За мен това беше важно, защото засягаше и моята мисия, исках потвърждение за нея. На два пъти получих това потвърждение. Първия път ги помолих да ми дадат прогнозна дата за някое бедствие в България, което може да бъде предотвратено като последствия. Дадоха ми една дата, но всъщност нещата се случиха два месеца по-късно – огромни вълни на морето край Бургас, край Варна… В пиктограмата различих в единия край образа на св. Иван Рилски, с други думи – не се бойте, имате си защитник и помагач. В друга пиктограма на въпроса за това кое е най-защитеното място на света, видях силуета на нашите планински вериги – Стара планина, Рила, Пирин… Затова, като ме питат мои приятелки дали да си купуват земя и къщи на морето, вече им казвам – не на морето, а по планината купувайте имот и къщи…

– Има ли нещо в тези контакти, което лично вас ви радва? Или ви отчайва?
– Не знам защо аз съм избрана да науча този език и да „чета” тези писма, но това е и удовлетворение, и нервно напрежение от май до септември всяка година, и отговорност. Тревожи ме и ме обезверява фактът, че не мога да направя това, което ТЕ искат – един международен център, където група просветени специалисти ще разговарят с тях на друго равнище. Тогава повече хора ще повярват, повече хора ще се замислят, повече хора ще почнат да вършат нещо, за да се избегнат масовите трагедии, загиването на цели народи.
Пожелавам ви успех!


Петя АЛЕКСАНДРОВА

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.