img

Маргарита Попова от Шипка: Имало е 500 години робство, не съжителство!

/
/
/
934 Views

Маргарита Попова„Нека от от този връх днес клетва да дадем да не подменяме историята, да радеем за родолюбиво образование, поверено в ръцете на посветени и патриоти. И не приемаме никакви финанси, хиляди и милиони за програми, в които да четем за съжителство, за присъствие, вместо за робска участ, продължила 5 века по българските землищата и никога не изтрила от сърцата и душите ни идеала за национално обединение“, заяви в емоционално слово за 137-та годишнина от Освобождението на Шипка вицепрезидентът Маргарита Попова.

Повече от 70 хиляди българи от всички краища на страната се изкачиха на връх Шипка за честванията на националния празник 3 март. Невижданото стълпотворение пък образува 20-километрова колона от паркирани автомобили в подножието на Паметника на свободата.

Според организаторите подобно рекордно множество не се е качвало на Шипка от 1979 г.

От историческия връх Маргарита Попова призова и да осигурим достойни старини на пострадалите в годините при защитата на родината, които днес са останали много малко, но са на последното социално стъпало и не преживяват достойно живота си.

„Нека да почитаме родителите, загубили децата си в казармата. Клетва да дадем за единение на народа вътре и извън родината в името на реалистични и прагматични каузи и да кажем, че не желаем войните да бъздат средство за решаване на междудържавни отношения“, добави вицепрезидентът.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.