img

Майка забеляза мистериозни червени петна по лицето на сина си, и се сети! Провери и спаси живота на детето!

/
/
/
1257 Views
Сподели с приятели
Като родитител винаги очаквам неочакваното. Когато се случи е предизвикателство да се реши какво да се прави.

Когато Керън Макгрегър забелязала мистериозните червени петна по тялото на сина си, това й напомнило на нещо, което видяла по-рано във Фейсбук. Поради тази причина, знаела какво да прави. Тъй като си спомнила, че тези петна били описани като Лаймска болест, тя разбрала, че трябва да вземе спешни мерки за сина си, който имал предимство, заради ранната диагностика на опасната болест.

Симптомите на Лаймска болест включват, както червени петна по кожата, така и някои други симптоми:

Грипна симптоматика
Ставни болки
Неврологични проблеми

Майката разказва преживяванията си с желанието да помогне и на други хора, които имат същия проблем.

Номерът е, да се хване рано…Надявам се, че аз съм успяла. Причинена от ухапване от кърлеж, Лаймската болест може да нанесе тежки щети на пациента, който я има. Съобщено било за ефекта, който имало при 19-годишната Ан Мууран, която търпяла болестта в продължение на единайсет години.

В крайна сметка се излекувала;

… В постоянна болка, не успявах да вдигна ръце над главата си и се нуждаех от подпомагане при къпане. Най-много можех само да седя за около 15 минути на масата. Болката била толкова лоша, че тя пропуска собствения си бал и дипломирането.

Тя също работи за по-добрата информираност на другите за болестта, като казва, колко важно ранното откриване на болестта, като обяснява: „Ако лекарят бе разпознал симптомите правилно, биха могли да ме оставят две седмици на антибиотици и щях да съм добре, а не да страдам в продължение на 11 години. „

В CDC пише, че 95 на сто от потвърдени случаи на Лаймска болест докладвани в САЩ идва от 14 щата: Кънектикът, Делауер, Мейн, Мериленд, Масачузетс, Минесота, Ню Хемпшир, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания, Род Айлънд, Вермонт , Вирджиния и Уисконсин. Той също така пише, че в Съединените щати, „Броят на потвърдените случаи варира от ниска от 11 700 през 1995 г. до ниво от 29 959 през 2009 г.“

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.