img

Made in BG: Месец след откриването магистрала Марица се руши – почнаха спешни ремонти!

/
/
/
787 Views

Месец след откриването на Автомагистрала „Марица”, по нея вече текат аварийни ремонти, съобщават от гражданското сдружение „Спаси София” в социалните мрежи. Още по-притеснително е, че пропаданията са в аварийната лента, която е изцяло ненатоварена, а пукнатините са дълбоки и навлизат в насипното тяло. Вече е започнал и авариен ремонт, показват снимки на пътуващи по пътя. Дали обаче те ще отстранят проблема и няма ли всяка година да се налага ремонт, не е ясно. Остава открит и въпроса за отговорността на изпълнителите, усвоили милиони евро от наше и европейско финансиране- „Пътища Пловдив” АД и „Агромах” АД.

Дали за тях ще има санкции и какви, предстои да разберем. „Каква всъщност е целта на всичко това – да построим инфраструктурата на България, която да бъде в услуга на нас и на следващите генерации или просто целта е да се „опраскат“ едни европейски милиарди?”, питат още от гражданското сдружение.

Към това може да се добави – а дали цената на винетките, която скочи вече за собствениците на автомобили, отговаря на качеството на строителството на пътища и ремонтирането им след това?

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.