img

Лукс ли бе да го опишеш: Скандалните Баневи бодат с вилици за 112 бона – вижте как живеят богатите!

/
/
/
1457 Views
Сподели с приятели
„Кризата ме свали от самолета на Майбаха“ – изплака преди време видният приватизатор Николай Банев.

Тези дни той трябва да се яви на второто заседание по делото за неизплатения лизинг на луксозен автомобил. На бизнесмена му се досвидели някакви си 30-тина хил. лева за аудито, но не го върнал, а го харизал на майка си, твърди „Уикенд“.

У нас вече и децата знаят, че комсомолският милионер не обича да плаща, но в същото време като истински новобогаташ умира да парадира с лукс, достоен за крале. Това не е клевета, а доказателството за това са две фактури с любопитно съдържание. Според тях бизнесменът, който изневиделица получи над 130 предприятия и после ги наряза на скрап, начело с гиганта „Полимери”, е потрошил над 112 000 лева за вилици и лъжици. Скъпата стока е закупена уж за курорта „Русалка”.

По-точно според фактурите е платена от ваканционния клуб, но че Евгения и Николай са ползвали изисканите прибори, няма никакво съмнение.

Разбира се, не става дума за някакви си китайски ментета, а за най-висок клас сребърни прибори с частична позлата. Носят подписа на елитния френски бранд „Кристофл”, който има близо двувековна история, а изделията му красят масите на короновани особи и холивудски звезди. При това Баневи са се спрели на една от последните линии на известната фирма, измайсторена от холандски дизайнер, в която нежно се преплитат флорални мотиви.

Цените на тази красота също са на висота. Най-евтини са лъжичките за еспресо – по 98 лева на бройка, а нашите ценители са си взели 30.

Да има! От вилиците и лъжиците, които струват по 320 лева парчето, са накупили по 60 броя. Ограничили са се само в приборите за сервиране, които са по 555 лева за всеки отделен екземпляр. Баневи пестеливо са ги свели едва до 5 вилици и лъжици за сервиране и 2 лопатки за торта, като само за тях са броили над 7000 лева.

Още една фактура показва размахът, с който милионерите са харчили, докато работниците в приватизираните от тях заводи, оставени с месеци без заплати, са стигали до самоубийства в отчаянието си. В документа са описани чаши, чинии, фруктиера, покривка за маса и други подобни съдове от няколко линии на Версаче за някакви си 20 000 лева. Тук най-скъпа им излязла кана за вода за 577 лева.

При това Баневи ползвали и 4 хиляди намаление и така спестили някой лев за посудата.

Иначе Евгения и Николай Баневи не спират да се кълнат, че са с леви убеждения. Само че не се отказват и от буржоазния разкош. А защо прокуратурата още не е подхванала одиозното семейство, е наистина голяма загадка.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.