img

Льо Пен: Смъртно наказание за всички от Ислямска държава!

/
/
/
1237 Views
Жан-Мари льо Пен
Жан-Мари льо Пен изригна срещу джихадистите

Жан-Мари льо Пен предложи смъртното наказание да бъде възстановено във Франция за терористи и да бъде изпълнявано чрез обезглавяване, предаде АФП. На пресконференция той се обяви още за премахване на двойното гражданство и на автоматичното придобиване на гражданство при раждане на френска земя, както и за експулсиране на нелегалните имигранти.
87-годишният исторически лидер на Националния фронт (НФ) аргументира искането си за смъртно наказание като обясни, че джихадистката групировка „Ислямска държава“ също убива чрез обезглавяване свои заложници.

Марион Марешал льо Пен – 25-годишната внучка на основателя на НФ, която е най-младият депутат в Националното събрание – от своя страна заяви, че мюсюлманите не могат да бъдат от ранга на католицизма във Франция. Трябва да определим какво е нашето наследство и идентичност, призова тя в интервю за крайнодесен вестник.

Племенницата на лидерката на НФ Марин льо Пен се обяви за утвърждаване на гръко-римското и християнското наследство на страната. „Трябва да кажем, че Франция е една културно и от дълго време духовно християнска земя“, подчерта най-младата френска депутатка.

Тя допусна възможността мюсюлманите да изповядват своята вяра в страната, но ако приемат, че го правят на една земя, която е културно християнска.

След няколко успешни избори, НФ може да придобие контрол над няколко области във Франция на местните избори в началото на декември – по-малко от месец след атентатите в Париж на 13 ноември, при които бяха убити 130 души. Този вот ще е последен тест преди президентските избори през 2017 г.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.