img

Леонардо ди Каприо дарява 3 млн. долара за борба с горските пожари в Австралия

/
/
/
693 Views
Сподели с приятели

Леонардо ди Каприо и неговата екологична организация Earth Alliance даряват 3 млн. долара за борба с бушуващите горски пожари в Австралия, разбра Е-новини.

С крупната сума холивудският актьор възнамерява да подпомогне местни организации, които се борят с огнената криза на континента.

Организацията се „ангажира с 3 млн. долара за подпомагане на критичните усилия за борба с пожарите в Нов Южен Уелс, подпомагане на местните общности, които са най-засегнати от пожарите, възможност за спасяване и възстановяване на дивата природа и подпомагане на дългосрочното възстановяване на уникални екосистеми“, пише Ди Каприо в Инстаграм.

Легендарната хеви метъл група „Металика“ също наскоро обяви, че дарява 500 000 за справяне с горските пожари в Австралия.

Тяхното дарение ще бъде в полза на NSW Rural Fire Service и Victoria’s Country Fire Authority (CFA).

„Потресени сме от новината за горските пожари, обхванали милиони декара в Австралия и засегнали най-силно Нов Южен Уелс и Виктория. Унищожението и опустошителният ефект върху всички жители, животни, околната среда и невероятната земя в Австралия са наистина сърцераздирателни“, написа групата в социалните мрежи.

„Моля, присъединете се към нас и направете всичко възможно, за да ви помогнем”, призоваха музикантите.

Фондацията на групата „Всичко в моите ръце“ ще дари 750 000 долара на NSW Rural Fire Service – най-голямата световна доброволческа организация за гасене на пожари, както и на CFA (Country Fire Authority) – противопожарна организация в Австралия.

В резултат на обширните пожари в страната са разрушени повече от 2000 сгради и цели градове. Загинали са най-малко 25 души и хиляди животни. Смята се, че бедствието е унищожило почти 1/3 от популацията на коалите в Нов Южен Уелс.

Източник: БТВ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.