img

Лъсна нов скандален запис Янева-Ченалова: Службите са на ДПС и Борисов не ги закача!

/
/
/
750 Views

Янева-Ченалова„Службите са си на ДПС“, ако пипнат службите трябва да скачат на ДПС и „той Бойко затва казва… няма да ги пипам“. Това споделя бившият председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева в поредния изтекъл запис на разговори между нея и Румяна Ченалова, съобщава сайтът Биволъ.

Ченалова добавя, че службите са последният бастион на ДПС.

Разговорът е от 19 февруари и е съвсем кратък:

„ВЯ: Мда, той затва е. Службите са си на ДПС
ВЯ: И тва е последната…
РЧ: Последният бастион.
ВЯ: Ами да. И ако ги пипнат, трябва да скачат на ДПС.
ВЯ: И той, както той Бойко затва каза: Ми те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам.“

Биволъ припомня, че на 4 февруари председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание ген. Атанас Атанасов каза, че службите са използвани за „политически услуги на ДПС“ и „влиянието на ДПС в службите е непокътнато“. На 14 февруари той добави, че тогавашните главен секретар на МВР Светлзар Лазаров и началникът на ДАНС Владимир Писанчев са хората, чрез които ДПС узурпира службите за сигурност. „Премиерът знае това, но при тежкото икономическо състояние на страната и скорошната политическа криза, търси укрепване на държавата и не желае отваряне на нови фронтове. Страх го е да не се разклати крехката коалиция“, каза ген. Атанасов.

На 6 март Лазаров и Писанчев подадоха оставки, след като това стори и тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков.

На 4 март по време на заседанието на парламента вътрешният министър Веселин Вучков изненадващо подаде оставка. Тя веднага бе приета от премиера Бойко Борисов. Причина за оставката на Вучков бе отказа от Министерския съвет да бъде започната нова процедура за избор на главен секретар на МВР и шеф на ДАНС. Ден по-късно Борисов заяви в парламента, че ще поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Последва доброволното оттегляне от постовете на двамата ръководители в службите.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че прокуратурата започва разследване на записите, включително на съдържанието им:

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.