Кубрат ПулевКубрат Пулев прие като гост в школата си бившия световен шампион Николай Валуев от Русия и си пожела един ден да се бие в мач за световната титла в София. Най-добрият български професионален боксьор прогнозира, че актуалният световен шампион Тайсън Фюри отново ще победи при реванш срещу Владимир Кличко. Кобрата призова британеца да се пробва срещу него, ако иска.

„Ако Тайсън Фюри иска, да дойде и да пробваме. На него му пожелавам сега с Кличко да направят още един мач и смятам, че ще го бие отново. Ако съм на мястото на Кличко, не бих играл“, коментира Кубрат Пулев британеца.

„Огромен жест е, че Валуев прие нашата покана. Благодаря му, че дойде да се видим. Моето послание към българите? Да обичат много повече държавата си! Да вярват, че с нищо не сме по-лоши от останалите! Трябва ни просто малко време. Нека политиците изхождат единствено от интересите на народа. Виждате в последно време колко хора си отидоха от тоя свят. Винаги съм казвал, че всички сме временно тук, нищо няма да вземем с нас. Затова нека направим нещо за хората, които са след нас“, сподели Кобрата пред медиите.

„Винаги съм почитал 3 март. Трябва да сме благодарни на руския народ затова, че е повлиял в нашата история. Мисля, че не е малко. Смятам, че тепърва ще се развиваме като народ и като култура. Да, някои неща ни куцат. Смятам, че ще се подготвя супер. Има време. Нямам никакви притеснения от моя бъдещ съперник (б.р. Дерек Чисора). Дори да загубя, едва ли нещо в мен ще се срине. Нищо в мен не може да се срине по никакъв повод. На ринга се показва кой какво е работил. Изгледахме много мачове на съперника. Определено смятам, че съм по-добрият боксьор. Работим върху защитата. Смятам, че тя е значително подобрена. Надявам се това да ви направи впечатление“, добави българският боксьор.

„Мач в София? Защо да няма. Въпрос на време е. Малко скучно отговарям, но това е истината. Дали може да е мач за световната титла? Няма нищо невъзможно на този свят. Нали знаете какво са казали маите: няма нищо невъзможно, освен това, което сами си поставим като ограничение. Надявам се за следващия 3 март България да е една много по-приятна държава за живеене. Няма за кога вече да се шикалкави, да си играем на фалшиви протести. Трябва ни малко време, за да извървим пътя“, каза още Кобрата.