img

Кресна на бунт срещу настаняването на мигранти в казармата! Ще ги подкрепим ли?

/
/
/
959 Views

Протест в КреснаСтотици осъмнаха с плакати тази сутрин пред бившето военно поделение в Кресна, определено като база за настаняване на бежанци. Хората издигнаха плакати и скандираха „Няма да ги допуснем, ако трябва всеки ден ще сме тук“.

Начело на протеста застана кметът им Н. Георгиев, който преди разкри намерението на двамата силови министри на МВР Р. Бъчварова и военният Ненчев, съобщи struma.comСлед посещението си за учение „Граница“ на ГКПП Златарево те се отбили и в Кресна, за да проучат ситуацията и се срещнат с управата на града именно по този повод.

Идеята им била бежанците да се настаняват в района на бившите казарми на поделение 22360 на изхода на Кресна. Базата е огромна и може да побере стотици бежанци, което буквално паникьоса жителите на малкото градче. Днес хората изразиха опасенията си от това, че животът им ще стане ад, ако дойдат бежанци.

„Ще ни е страх да пускаме децата си на училище, вижте какво правят в страните, където са ги пуснали, ще настане истински ужас, горещяха се протестиращите те, които се заканиха, че ще блокират и главния път, ако нашествениците бъдат допуснати. „Гръцката стачка ще им се види детска игра, казваха хората.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.