img

Коя се*с поза трябва да използвате, според възрастта (18+)

/
/
/
678 Views

Секс позиСексът, когато си на 20 е лесен. Предизвикателствата са пред теб. Не се страхуваш да опитваш нови неща, дори щури и нестандартни. Тялото ти е гъвкаво, нищо не те боли. Изобщо, няма какво да те спре да се наслаждаваш на удоволствието, което сексът дава. Всички тези хубави неща обаче започват да се променят след 30-те. Сексът се изменя и в следващите декади от зрелия живот. Ето защо има и определени секс пози, които са по-подходящи през 30-те, 40-те и 50-те години от живота на двойката. Кои са те?

През 30-те
Кучешка поза

Кучешката секс поза е много подходяща за двойките в 30-те им години. Този период се характеризира с активна „работа“ за бебе, а кучешката поза е много подходяща, тъй като предполага дълбоко проникване и по-голяма успеваемост в зачеването. Освен това е забавна.

Лъжички

Лъжички е друга любима секс поза на 30-годишните. Тя предполага повече интимност и притиснатост между телата на влюбените. 30-те години са периодът, в който двойките активно търсят партньор в живота и любовта кипи на по-високо, осъзнато ниво в сравнение с 20-годишните.

През 40-те
Обратна ездачка

Обратната ездачка се изпълнява като жената е отгоре, но е седнала върху слабините на мъжа с гръб към лицето му. Удобна е за страдащи от ишиас и болки в гърба, тъй като не предполага напрежение в тази част на тялото. Знаем, че през този период от живота често се появяват подобни болежки.

Жабешка поза
Жабешката поза наподобява кучешката, но е по-прилегнала. Коленете са леко свити, а дупето стърчи удобно нагоре, така че проникването да стане лесно и дълбоко. Позата е много подходяща за стимулиране на клитора и доставяне на допълнителна наслада.
Поставете възглавница под корема или дупето си, за да си осигурите допълнителна подкрепа и удобство.

През 50-те
Седяща секс поза

При седящата секс поза има минимално напрежение в опорно-двигателния апарат. При нея мъжът сяда на стол, а жената в скута му. При тази секс поза проникването е по-безболезнено, тъй като допълнителната стимулация на клитора е много улеснена.
Знаем, че през 50-те години от живота на една жена настъпва менопаузата. Хормоналните изменения в този период често предизвикват вагинална сухота. Тази поза е подходяща именно при такива проблеми.

Мисионерска

Мисионерската поза си е класика и именно затова е подходяща за по-напреднала възраст. При нея и двамата партньори са удобно легнали, а и винаги можете да подпъхнете възглавници на местата, където пожелаете за по-голям комфорт.

Източник: Блиц

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.