img

Конспирация? Хитлер е починал в Бразилия през 1984 г. от старост?

/
/
/
1267 Views

Адолф ХитлерСпоред книгата на бразилската писателка-историк Симони Рене Гуерейро Диас „Хитлер в Бразилия – неговият живот и смърт“, през 1945 г. Хитлер е избягал от Германия в Южна Америка. Той живял отначало в Аржентина, след това в Парагвай, докато не се установил в бразилско градче недалеч от границата с Боливия.Фюрерът живял инкогнито, а за конспирация негова спътница станала чернокожа жена.

Както отбелязва британското издание Express, Симони прилага фотодоказателство за това, че Хитлер е починал от старост през 1984 г. на 95 години.

Историкът смята, че фюрерът се е отправил в малконаселения бразилски щат Мату-Гросу, притежавайки карта, която получил благодарение на съюзници от Ватикана. На картата било отбелязано място, където имало скрито съкровище на йезуитите.

Симони в своята книга ни запознава и с разкази на местни жители за това, че „старият немец“ е съжителствал с чернокожа жена на име Кутинга и се криел под името Адолф Лайпциг. Диктаторът, според нея, си построил дом недалеч от пещерата, където открил съкровището.

Той благополучно доживял до дълбока старост, спазвайки конспирация и правейки тази снимка едва две години преди смъртта си.

Симони, която е бразилска еврейка, се отказва да признае, че фюрерът се е застрелял в своя берлински бункер на 30 април 1945 година. Тя изисква ексхумация на останките на Лайпциг за провеждането на ДНК тест с участието на живите родственици на Хитлер.

На фотографията, която Симони привежда като потвърждение на своята теория, доста лошо се вижда лицето на мъжа, за който тя предполага, че е самият Хитлер. При това, по нейни думи, първоначално и тя считала разказите на местните жители за шега, но сега е „убедена, че това е истина и Адолф Хитлер се е оказал там неслучайно“.

Освен снимката и разказите, в книгата има и свидетелство на една полскамедицинска сестра, работила в местната болница. Тя твърди, че в началото на 80-те години на миналия век в болницата й се е лекувал Хитлер.

Освен това, през 2009 г. бяха огласени резултатите от генетичния тест, според който частите на черепа, намерен близо до бункера в Берлин и за който се смяташе, че е на фюрера, не принадлежат на Хитлер.

Изданието отбелязва, че теорията за бягството на Хитлер не е нова. През 2011 г. двама британски историци Джерард Уилямс и Саймън Данстън публикуваха резултатите от проведеното от тях разследване, според което фюрерът е избягал с любовницата си Ева Браун в Патагония. Те твърдят, че Хитлер е починал през 1962 г. на 73 години като е имал две дъщери.

За смъртта на Хитлер в бункера обаче настояваше най-вече неговият телохранител – Рохус Миш, който почина през септември 2013 г. на 96 години. Той разказваше, че за последен път е видял Хитлер как лежи с глава върху масата, а малко преди това е чул изстрел от стаята, в която се е намирал фюрерът.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.