img

Колата на бъдещето: Електромобил FFZERO1 с 1000 коня под капака!

/
/
/
560 Views
Сподели с приятели

кола на бъдещетоНа първия ден на CES 2016 (Consumer Electronic Show), 4 януари, беше дебютът на уникален по рода си автомобил. Концептуалният FFZERO1 на компанията Faraday Future, се превърна в звездата на изложението в Лас Вегас. Изцяло електрическото возило променя напълно начина, по който гледаме на алтернативните автомобили, със своите 1000 конски сили.

Те са осигурени от комбинираната мощ на четири двигателя, разположени във всяко от колелата на колата. Иновативният суперавтомобил постига ускорение от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3 секунди и достига максимална скорост 320 км/ч. В комплект с потенциала за подобно зверско представяне е и интуитивна и иновативна технология, способна да поеме юздите на развитието на автомобилостроенето към мечтаната цел за самоуправляващите се автомобили.

Сигурността на шофьора и осигуряването на фокусирано и внимателно шофиране са поверени на системата за безопасност „Halo“. Именно заради нея, FFZERO1 може да носи само един пътник. Системата включва иновативна седалка с предпазители за главата и врата и мониторинг на общото здравословно състояние на водача, получавана през волана към инфотеймънт системата на автомобила или смартфона ви. Колкото до иновациите по дизайна, самото шаси е създадено с внимание към запазване на най-добрата аеродинамика при движение. За целта в тялото на автомобила са прокарани „тунелчета“, преминаващи през цялата му площ, които се грижат за максимизиране на ефективността на въздушния поток, охлаждането на автомобила и намаляване на триенето.

Faradey Future са новаци само по име. Екипът на компанията се състои от бивши директори на инженерните и производителните звена на Tesla Motors и предишния главен дизайнер на хибридната серия автомобили BMW i. Създадена от подобен екип, FFZERO1 е преди всичко направена с цел изследване на възможностите на електрическите автомобили, иновации в областта и дали подобен суперавтомобил би могъл да бъде произвеждан в масови количества в бъдеще. Или идеята за такъв електрически звяр е обречена да остане на чисто концептуално ниво.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.