img

Кой е Анатолий Кашпировски и какво не знаем за него?

/
/
/
1050 Views
Сподели с приятели

Анатолий КашпировскиПреди около четвърт век мъж на име Анатолий Кашпировски провеждаше телевизионни сеанси в ефира на централната руска телевизия, с които лекуваше хора от разстояние. Благодарение на своите феноменални практики той успя да намери място дори и на екрана на българина.

А мнозина, следящи с интерес неговите изяви, гарантираха, че Кашпировски върши чудеса. 26-години по-късно специалисти и зрители все още си задават въпроса кой всъщност е Анатолий Кашпировски и на какво се дължат неговите необикновени умения.

Анатолий Михайлович Кашпировски е роден на 11-ти август 1939 година в Проскурив, Украйна. Той завършва Виницкия медицински институт и дълги години е психиатър и психотерапевт във Виницката психиатрична клиника. Той грабва интереса на всички, след като провежда няколко сеанса по съветска телевизия, по време на които показва дистанционно обезболяване на операции чрез хипнотичния си талант.

Това обаче не е всичко. Считаше се, че записите с неговия глас могат да помогнат при високо кръвно, проблеми с бъбреците, стомаха, брадавици, алкохолизъм, енуреза /напикаване/,безплодие, инфаркт, оплешивяване и много други заболявания.

Дори онкологично болни пациенти опитваха да намерят изцеление, слушайки касетите с негови записи по стотици пъти. Всички вярваха, че Кашпировски зарежда с положителна енергия своите зрители и по един или друг начин им помага.

От услугите на Кашпировски се ползваха редица хора, сред които и известни личности от всички краища на света. Самият психотерапевт пък е заявявал, че благодарение на телемостовете с негово участие е помогнал на повече от десет милиона човека, и то за броени часове.

Разбира се, веднага се намериха хора, които да го нарекат шарлатанин. Появиха се твърдения, че практиката, на която той се основава, не взема предвид особеностите на всеки от пациентите и не само че не помага на болните, но може дори да влоши състоянието им.

Въпреки всичко, което се говори за Кашпировски, все още не може да се каже с точност какво точно прави психотерапевтът. Факт е обаче, че самият той отрича да е лечител или екстрасенс.

Аз съм подпалвач на атомна война в човешкия организъм за негова собствена полза! Именно на война, предизвикваща игра на атоми, молекули, водеща до оздравяване от физическо естество, казва той в по-старо свое интервю за руската агенция Росбалт, с което само прави образа си още по-мистериозен.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.