img

Кои са 10-те най-важни събития през 2015 според CNN?

/
/
/
685 Views

ПарижТелевизия CNN избра десетте най-значими и важни събития в света през отиващата си 2015 година. В тях има всичко – от бягство на наркобарон от затвора, през политически сделки като тази със свалянето на санкциите срещу Иран до безспорно най-тревожното- терористичните атаки на „Ислямска държава” срещу световната цивилизация.

Според експертите, определили класацията, 2015 година е предложила много събития, които са били достойни да заемат своето място в десетката, но те са предложили подреждане, което обхваща най-чувствителните страни на живота и засяга най-много хора.

Ето и подреждането:

10. Бягството на наркобарона Хоакин Гусман от затвора през прокопан тунел. Престъпникът и одсега не е заловен, остава и въпрос-кой му помогна да излезе отново на свобода.

9. Куба и САЩ стоплиха отношенията си. На път е да се върне „златната епоха”, когато американците отиваха на острова да играят в казината, да пилеят пари и да се разват на живота.

8.Силното земетресение в Катманду, Непал, което промени дори височината на Еверест и отне живота на 8 души.

7. Отказът на Иран от разработване на ядрено оръжие и сваляне на санкциите срещу тази страна. С това развитие светът стана по-сигурно място.

6. Войната с „Ислямска държава” на коалицията на САЩ, а също и намесата на Русия в Сирия.

5. Свалянето на руския самолет от турските ВВС. Това влоши отношенията между двете държави и този проблем вероятно ще тежи още дълго върху тях.

4.Нападението на терористи над редакцията на „Шарли Ебдо” в Париж. Загинаха 12 души, двамата братя-терористи бяха убити от френски спец части.

3. Катастрофата с германския пътнически самолет на компанията Germanwings . Ужасяващата постъпка на втория пилот Андреас Любиц, който умишлено насочи самолета към земята.

2. Бежанците от Сирия, според последни данни те вече са 2 милиона души. Вълната от хора изправи Европейския съюз пред невиждана досега криза.

1.Способността на „Ислямска държава” да изнесе тероризъм в целия свят, не само в района на Близкия Изток. Като атентатите в Париж на 13 ноември и дадените над 140 жертви. И като свалянето чрез бомба на борда на руския пътнически самолет над Синай, Египет.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.