img

Каракачанов: Консулите и посланикът на Турция трябва да бъдат обявени за персона нон грата у нас!

/
/
/
786 Views

КаракачановТурция много нахално се меси във вътрешните работи на България. Това заяви зам.-председателят на НС и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов пред медиите.„Проблемът е, че българските правителства мълчаха и си затваряха очите. Това, което правеше Реджеп Ердоган като министър-председател, а сега и Давутоглу е прокарването на турската неоескпанзивна политика, която жертва станаха Сирия и Ирак”, допълни той.

По думите му жертва на тази политика са и кюрдите, които турското правителство избива като кучета. „България, Гърция, Македония и целият Балкански полуостров са обект на турската експанзия. Тя се изразява в безцеремонна външна политика по отношение на тези държави, второ финансиране на всякакви организации, които обслужват ислямски или турски интереси. Към момента претенциите са само юридически”, обяснява още Каракачанов пред „Фокус“.

Той коментира, че поведението на България във връзка с намесата на Турция във вътрешната политика на страната е като на държава без собствено достойнство и воля да защитава интересите си.

„България след случките, които наблюдавахме в ДПС, след факта, че турските генерални консули в Бургас и Пловдив, а и турският посланик в София се опитват да се наместват в политическите дела на България тези хора трябва да бъдат обявени за „персона нон грата”, за да научи турското правителство урок, че България не е страна, с която те могат да правят, каквото си искат без да се съобразяват със законите и с интересите на България”, допълни той.

Зам.-председателят на НС каза, че не може да каже, докога ще продължи роенето в ДПС. „Фактът, че групата на Лютви Местан и групата негови съмишленици на Давотуглу ще тръгнат да правят собствена партия. Това е повече от ясно. Друг е въпросът доколко българското общество ще е търпимо към тази „пета колона” в България, която ще обслужва интереси на друга държава”, допълни Красимир Каракачанов.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.