img

Какво ви става бе хора? Защо България подкрепя Турция и се радва на сваления руски самолет?

/
/
/
893 Views

БългарияКъде сте майколюбци и майкопродавци?

Това питат днес малцината осмелили се да пишат по форумите български патриоти. Когато стана трагедията в редакцията на френския сатиричен вестник „Шарли Ебдо“, без да са го виждали и чували,много българи написаха в профилите си във Фейсбук „Аз съм Шалри!“. И се окичиха със знака на вестника.

Нищо лошо. Нали трябва да покажем съпричастност? Нали трябва да се борим с тероризма? Тогава загинаха десетина души.

След трагедията в Париж, когато невинни жертви бяха избити в дискотека, в ресторант и край стадиона, отново в знак на съпричастност нашенци увиха снимките си във френски знамена. Така и трябва. Да показваме, че не сме безразлични към злото и да бъдем съпричастни с невинно загиналите.

Само че явно две събития бяха проспани от състрадателния българин. Първото: Клането от 2013 г. в Профсъюзния дом в Одеса, където украински националисти избиха, изкормиха и изгориха живи над 150 руски жени, старци и деца. Само два вестника и една телевизия съобщиха за случая с кратки телеграфични съобщения. И нищо повече! Второто събитие: Руски самолет с 223 абсолютно невинни души бе взривен от терористите и всички загинаха. В самолета имаше жени, малки деца, млади хора, чиито тела бяха разпръснати над Синайските планини и ги събираха няколко дни.

Защо тогава не се появи на нито едно място знак, че сме съпричастни с жертвите? Че заклеймяваме тероризма? Жертвите от взривения пътнически самолет бяха в пъти повече, отколкото в редакцията на френския вестник, не бяха рисували карикатури, не бяха предизвикали с нищо палачите си.

Много просто. Самолетът беше руски, а дори и най-отчаяните русофили у нас не смеят да покажат съчувствие и да заемат ясна позиция. Патриоти сме, но доколкото страхът ни позволи. Съпричастни сме, но само анонимно. Защо? Защото ГЕРБ е на власт и всеки, който дръзне да си закачи  руското знаме в знак на траур, я ще бъде уволнен от работа, я ще стане неудобен, я нещо друго ще му се случи. И дори да не му се случи, той се страхува, че може да бъде набелязан.

Патриоти сме, съпричастни сме, но само анонимно и под масата.

Апропо, нашият президент каза ли нещо вчера за трагедията с руския военен самолет? Ако е казал, трябва да го е прошепнал много тихо, защото не сме го чули. Или още не е получил указания от САЩ?

Спете спокойно, братя българи! Пригответе си всякакви знамена за да покажете колко сте космополитно смели.

Само не и руското! Ясно защо!

Източник: skandalno.net

Сподели с приятели

1 Comments

  1. Не България,а някои,живеещи в България!!!!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.