img

Какви коли харесват българите?

/
/
/
732 Views

АвтомобилиВ масовия случай българинът предпочита да си купи градска кола – малка, удобна, икономична, но с екстри. Това коментира представителят на компания, член на Съюза на вносителите на автомобили в България Катя Маринова при откриването на изложението „Гранд авто“ във Варна.

Според Маринова на пазара в страната ни няма сериозно раздвижване и продажбите се задържат на същото ниво, както миналата година. На изложението се представят с актуалните си модели 28 световни марки. Според Никола Николов тенденцията в този тип промишленост е навлизането на все повече електронни системи, които повишават безопасността за пътниците.

Част от модерните коли могат сами да паркират, да „виждат“ пътните знаци и да намаляват скоростта, да натискат спирачката, ако предният автомобил спре рязко. За пръв път в България посетителите на изложението имат възможност да видят последните модели на един от германските производители.

Според Ани Райчева, фирмен представител, два от представените нови модели имат 9-степенна скоростна кутия. Едната от колите дори подсказва на шофьора да пие едно кафе, ако електрониката отчете, че движението е твърде монотонно.

Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.